20/02/2026

Παναθηναϊκός 2-2 Βικτόρια Πλζεν: Ο Τεττέη σκόραρε δις, αλλά ο Λαφόν δεν απέτρεψε την ισοφάριση στο Europa League (Βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός  έφερε 2-2 με τη  Βικτόρια Πλζεν στην πρώτη τους κόντρα για τα playoffs του Europa League . Έτσι θα πάει στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (26/02) για να διεκδικήσει το εισιτήριο για την φάση των “16”. Σε μια βραδιά όπου ο Ανδρέας Τεττέη έβαλε και τα δύο γκολ των πρασίνων και ήταν ο πρωταγωνιστής, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο

Παναθηναϊκός 2-2 Βικτόρια Πλζεν: Ο Τεττέη σκόραρε δις, αλλά ο Λαφόν δεν απέτρεψε την ισοφάριση στο Europa League (Βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Βικτόρια Πλζεν στην πρώτη αναμέτρηση των playoffs του Europa League. Η ομάδα της Αθήνας θα ταξιδέψει στην Τσεχία για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (26/02), με στόχο την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. Σε μία βραδιά όπου ο Ανδρέας Τεττέη αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή σκοράροντας και τα δύο γκολ των “πρασίνων” στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα του συλλόγου, το αποτέλεσμα δεν συνοδεύτηκε από τη νίκη.

Διαβάστε: Παναθηναϊκός, Αντίνο: “Όνειρο όλων να φτάσουμε ψηλά στο Europa League, είδα την απογοήτευση των φιλάθλων και τους καταλαβαίνω”

Ο προπονητής Ράφα Μπενίτεθ παρέταξε την ομάδα με το σύστημα 3-4-2-1, διατηρώντας μόνο τους Λαφόν, Καλάμπρια, Τουμπά και Μπακασέτα από την ενδεκάδα του αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Λαφόν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον και Τουμπά να σχηματίζουν την αμυντική τριάδα. Οι Καλάμπρια και Κυριακόπουλος αγωνίστηκαν ως φουλ μπακ, ενώ Σάντσες και Μπακασέτας βρέθηκαν στον άξονα. Οι Ταμπόρδα και Πάντοβιτς αγωνίστηκαν πίσω από τον προωθημένο Τεττέη.

Η Βικτόρια Πλζεν προηγήθηκε με τον Βισίνσκι

Η Βικτόρια Πλζεν μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα και στο 11ο λεπτό, ο Βισίνσκι εκμεταλλεύτηκε ένα ριμπάουντ από την απόκρουση του Λαφόν, σούταρε ξανά και έκανε το 0-1.

Παρά τη δυναμική των φιλοξενούμενων, οι “πράσινοι” άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους μετά το 25ο λεπτό, καθώς οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα είχαν επηρεάσει την αρχική συνοχή της ομάδας.

Ο Τεττέη ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό

Στο 30ο λεπτό, ο Κυριακόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Τεττέη με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με την πράσινη φανέλα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτιάξει άλλη επικίνδυνη φάση, ενώ η Βικτόρια Πλζεν έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό, κλείνοντας το ημίχρονο με 7 τελικές (3 στο στόχο) και 53% κατοχή μπάλας, έναντι 4 τελικών (1 στο στόχο) για το “τριφύλλι”.

Μαγικό γκολ του Τεττέη και 2-1 για τον Παναθηναϊκό

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, στο 51ο λεπτό, ο Ίνγκασον έκανε τη σέντρα και ο Τεττέη πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βιέγκελε απέκρουσε σωτήρια.

Ο Τεττέη έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς στο 61ο λεπτό, με μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πέρασε τον αντίπαλό του και με όμορφο τελείωμα έκανε την ανατροπή (2-1).

Ισοφάριση στο 80′ για τη Βικτόρια Πλζεν

Οι “πράσινοι” είχαν πάρει το προβάδισμα σε καίρια χρονική στιγμή, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική βραδιά του Τεττέη. Παρόλα αυτά, η Βικτόρια Πλζεν βρήκε την απάντηση στο 80ο λεπτό, όταν ο Τόμας Λάντρα με ένα μακρινό σουτ έκανε το 2-2, με τον Λαφόν να φέρει ευθύνη για το γκολ.

Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό, ο οποίος θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λαφόν, Καλάμπρια, Τουμπά (82′ Ερνάντεθ), Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Κυριακόπουλος, Σάντσες, Μπακασέτας, Ταμπόρδα (65′ Αντίνο), Πάντοβιτς (65′ Τζούριτσιτς), Τεττέη (78′ Σβιντέρσκι).

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Βιγκέλε, Σπάτσιλ, Ντόσκι, Ντουέ, Τσερβ, Βισίνσκι, Χροσόβσκι, Σουαρέ (88′ Πρινς), Πανός (58′ Λάντρα), Μέμιτς, Λαβάλ (59′ Βίντρα).