Ο ΠΑΟΚ στο κατώφλι της Euroleague: Η νέα εποχή και οι προοπτικές της επόμενης σεζόν
Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έχει περάσει σε μία νέα εποχή. Κάτι που άλλωστε μαρτυρούν και όλες οι κινήσεις του νέου διοικητικού ηγέτη, Αριστοτέλη Μυστακίδη. Με το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Euroleague και μάλιστα άμεσα, από την ερχόμενη σεζόν να είναι πλέον ορατό. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τρινκιέρι: Η πρώτη μέρα στην ομάδα – Η είσοδος στο μουσείο και το
Η νέα εποχή του μπασκετικού ΠΑΟΚ, υπό τη νέα διοικητική ηγεσία του Αριστοτέλη Μυστακίδη, φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής στην Euroleague από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Όλες οι κινήσεις του συλλόγου μαρτυρούν τη φιλοδοξία αυτή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τρινκιέρι: Η πρώτη μέρα στην ομάδα – Η είσοδος στο μουσείο και το μήνυμα στον κόσμο (Βίντεο)
Αλλαγές στη δομή της Euroleague
Η διοργάνωση αναμένεται να παρουσιάσει αλλαγές από τη νέα σεζόν, με πιθανή αύξηση του αριθμού των ομάδων από τις 20 που συμμετέχουν φέτος. Η κατάσταση των δύο γαλλικών ομάδων στη διοργάνωση δημιουργεί νέες προοπτικές:
- Η Βιλερμπάν αναμένεται να αποχωρήσει από τη Euroleague.
- Το μέλλον της Μονακό είναι αβέβαιο, λόγω οικονομικών προβλημάτων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τον ΠΑΟΚ στην απόκτηση μιας wild card.
Τα κριτήρια του ΠΑΟΚ για την Euroleague
Ο «Δικέφαλος» υφίσταται μια σημαντική επένδυση από τη νέα διοίκηση. Η έλευση του καταξιωμένου προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι υπογραμμίζει τα φιλόδοξα σχέδια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το αναμενόμενο αυξημένο μπάτζετ για την επόμενη σεζόν θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ΠΑΟΚ στο ελληνικό μπάσκετ.
Είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ πληροί τα οικονομικά κριτήρια που απαιτεί η Euroleague και διαθέτει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια wild card για την επόμενη σεζόν. Η δυναμική του συλλόγου, σε συνδυασμό με το πιστό και μεγάλο fanbase του, δεν περνούν απαρατήρητα από την διοργανώτρια αρχή.
Ρεπορτάζ από την Ισπανία
Ισπανικό ρεπορτάζ της Mundo Deportivo ενισχύει περαιτέρω τις φήμες, αναφέροντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην Euroleague για την επόμενη σεζόν. Παρόλο που οι φιλοδοξίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης φαίνεται να είναι πιο μετριοπαθείς σε σύγκριση με αυτές της Χάποελ, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η πιθανή είσοδος μιας ομάδας από τη Ρώμη.
Αν και τίποτα δεν είναι οριστικό αυτή τη στιγμή, και οι δύο πλευρές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο. Ο ΠΑΟΚ, υπό την καθοδήγηση του Αντρέα Τρινκιέρι, δείχνει αποφασισμένος να επανακτήσει τη θέση του στον ευρωπαϊκό μπασκετικό χάρτη από την επόμενη σεζόν.
