Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Άλκης Ρήγος, εκ των πρωτοπόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ακαδημαϊκός και αγωνιστής της δημοκρατίας

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Άλκης Ρήγος, από τους πρωτεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ, ένας άνθρωπος της διανόησης και της κοινωνικής δράσης με διαρκή και έντονη πολιτική παρουσία, μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού αγώνα. Ο Άλκης Ρήγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και ήταν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Ελληνικής

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Άλκης Ρήγος, εκ των πρωτοπόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ακαδημαϊκός και αγωνιστής της δημοκρατίας

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Άλκης Ρήγος, εκ των πρωτοπόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ακαδημαϊκός και αγωνιστής της δημοκρατίας

Ο Άλκης Ρήγος, μια εμβληματική μορφή του ΣΥΡΙΖΑ, διανοούμενος και ακτιβιστής με πολυετή και δυναμική πολιτική παρουσία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Η πορεία του σηματοδοτήθηκε από τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό φοιτητικό αγώνα, αφήνοντας ένα στίγμα ζωής αφοσιωμένο στην κοινωνική δράση και την πολιτική επιστήμη.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1946, ο Άλκης Ρήγος διέγραψε μια λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία ως ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε επίσης ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, διατελώντας πρόεδρός της τη διετία 2006-2008, συμβάλλοντας σημαντικά στην εδραίωση και εξέλιξη του επιστημονικού διαλόγου.

Την απώλεια του Άλκη Ρήγου θρηνεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πρόεδρο του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, να τον αποχαιρετά με θερμά λόγια.

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ τον Άλκη Ρήγο, έναν πολιτικό διανοούμενο που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενεργό δράση και στους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο, αλλά και στην πολιτική επιστήμη. Η δράση του στον αντιδικτατορικό αγώνα, η πανεπιστημιακή του διαδρομή, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ενασχόλησή του με τα κοινά και τον συνδικαλισμό, το έργο του στην ΑΥΓΗ και στο ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς” αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλε καθοριστικά στον προοδευτικό διάλογο και στο ρεύμα της κομμουνιστικής ανανέωσης στη χώρα μας.
Το ήθος, η προσφορά, το έργο και οι αγώνες του αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για όσους συνεχίζουν να μάχονται για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Άλκη, ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Άλκη Ρήγου, τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς του.