Σύλληψη δύο ατόμων αιγυπτιακής καταγωγής για την βάναυση επίθεση σε 80χρονη στην Πλατεία Βικτωρίας
Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο νεαρών ατόμων αιγυπτιακής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται να είναι οι δράστες της ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (11/9) σε βάρος μιας 80χρονης γυναίκας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλα τρία άτομα που παραμένουν ασύλληπτα, προσέγγισαν την ηλικιωμένη, η οποία περπατούσε με την κόρη της στον Άγιο Παντελεήμονα. Χρησιμοποιώντας σωματική βία, κατάφεραν να της αφαιρέσουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.
Στη συνέχεια, την έριξαν στο οδόστρωμα με σκοπό να της αρπάξουν την τσάντα, προκαλώντας της τραυματισμούς.
Η κόρη της θύματος επικοινώνησε άμεσα με την Άμεση Δράση (100). Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους δύο φερόμενους δράστες. Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων του Αγίου Παντελεήμονα, όπου ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της ληστείας. Το θύμα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.
Η ίδια, μετά την επίδειξη φωτογραφιών, αναγνώρισε τους δύο συλληφθέντες ως δράστες της επίθεσης. Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους, ενώ οι δύο συλληφθέντες έχουν παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
