Πλημμύρισε η ‘τσιμεντωμένη’ Ακρόπολη!

Η σφοδρή βροχή που έπληξε την Αττική είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Ακρόπολη. Δείτε αποκαλυπτικές εικόνες.
Η Ακρόπολη πλημμύρισε από την σφοδρή βροχή που έπληξε την Αττική και αποκαλυπτικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παραδόθηκαν από την Πολιτεία οι αναβαθμισμένες υποδομές στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Το έργο εγκαινιάστηκε υπό τη σκιά αντιδράσεων για τη τσιμεντένια κατασκευή, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού.
Μάλιστα, το ιερό μνημείο πλημμύρισε, καθώς έχει μπει τσιμέντο σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομακρυνθούν τα νερά.
Σύμφωνα λοιπόν με το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται τα νερά να έχουν δημιουργήσει λάσπες στο μνημείο της Παγκόσμιας κληρονομιάς και να δημιουργούν πρόβλημα στην πρόσβαση.
Συγκεκριμένα, στην απόφαση με τίτλο “Έγκριση μελέτης διαμόρφωσης διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση” που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” στις 2 Σεπτεμβρίου και όπου παρατίθενται οι όροι έγκρισης της μελέτης σε συνέχεια της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου, είχε τεθεί με σαφήνεια, ως όρος για την έγκριση της μελέτης, η εκπόνηση “σε εύλογο χρόνο, υδραυλικής μελέτης για την οργανωμένη παροχέτευση των ομβρίων από τον Ιερό Βράχο” δεδομένου ότι “οι προς διαμόρφωση επιφάνειες θα είναι μεγάλης έκτασης και μη διαπερατές [και] θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλες ρύσεις σε συνάρτηση με το υπάρχον ή το προβλεπόμενο σύστημα παροχέτευσης του Ιερού Βράχου. (παρ 11)
Παράλληλα, εύλογο ερώτημα είναι το γιατί δεν έχουν παρθεί μέτρα για να αποτραπούν τέτοιες εικόνες, οι οποίες δεν τιμούν την Ακρόπολη.