Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Προειδοποίηση προς την Ευρώπη για επικείμενα επεισόδια με drones
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αντιπρόεδρος του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα πως μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα συνεχίσουν να εισέρχονται στις χώρες τους και να εμποδίζουν τους πολίτες τους να κοιμούνται γαλήνια. Ο Μεντβέντεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού το ΝΑΤΟ κατηγόρησε τη Μόσχα για απερίσκεπτη συμπεριφορά, ενώ δεσμεύτηκε να «υπερασπιστεί
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, απηύθυνε σήμερα έντονη προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, τονίζοντας πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα συνεχίσουν να εισδύουν στις χώρες τους, διαταράσσοντας την ηρεμία των πολιτών.
Οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ έγιναν αμέσως μετά τις κατηγορίες του ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας για απερίσκεπτη συμπεριφορά και τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να «υπερασπιστεί κάθε εκατοστό των εδαφών του Συμφώνου». Η αντίδραση αυτή προκλήθηκε από την ανακοίνωση της Ρουμανίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, ότι ένα ρωσικό drone συνετρίβη πάνω σε πολυκατοικία εντός του ρουμανικού εδάφους, κατά τη διάρκεια επίθεσης στην γειτονική Ουκρανία.
Παρόλο που ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι διερευνάται ακόμη η προέλευση του drone, υπογράμμισε ότι οι «ανίκανοι» Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να πάψουν να εκφράζουν οργή για τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι, όπως ισχυρίστηκε, συμμετέχουν πλέον άμεσα σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Ας ετοιμαστούν: αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ. «Ένας πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη! Και οι πολίτες των κρατών της ΕΕ, όπως και οι πληθυσμοί των επιθετικών κρατών, δεν θα μπορούν να κοιμούνται γαλήνια».
Επιπλέον, τόνισε ότι τέτοια περιστατικά είναι πιθανό να ενταθούν σε περιοχές όπου κατασκευάζονται drones για την Ουκρανία. «Στην τελική, ευρωπαϊκά drones, ανταλλακτικά τους, και άλλα όπλα, για να μην αναφέρω τις πληροφορίες ασφαλείας, χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον της χώρας μας καθημερινά. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών τους, πολυκατοικίες καταστρέφονται, όπου οι πολίτες μας πεθαίνουν», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε για το περιστατικό του drone στη Ρουμανία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Μόσχα θα απαντήσει σύντομα στην απόφαση της Ρουμανίας να κλείσει το ρωσικό προξενείο στην Κονστάντζα.
