17/08/2026

Σαλαμίνα: Αυτοψίες την Τρίτη στα καμένα κτίρια – Εντατικές έρευνες για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς που άφησε πίσω της νεκρούς και καταστροφές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή Περιστέρια της Σαλαμίνας, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς, δέκα τραυματίες, καμένες εκτάσεις και σημαντικές ζημιές σε κατοικίες. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (17/8), στελέχη της ΔΑΕΕ έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή και

Πυρκαγιές: 118 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά από ελέγχους, 119 στο “κίτρινο”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για να διαλευκανθούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή Περιστέρια της Σαλαμίνας. Η φονική πυρκαγιά είχε ως τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς, δέκα τραυματίες, εκτεταμένες καμένες εκτάσεις και σημαντικές ζημιές σε κατοικίες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (17/8), στελέχη της ΔΑΕΕ έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή και πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε κάθε πιθανό σημείο έναρξης της φωτιάς. Οι ερευνητές εξετάζουν λεπτομερώς καλώδια και αφαιρούν τμήματα από στύλους ηλεκτροδότησης, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.

Αύριο το πρωί (18/8), κλιμάκια της γενικής γραμματείας αποκατάστασης φυσικών καταστροφών θα ξεκινήσουν αυτοψίες στα καμένα κτίρια. Στόχος είναι η έκδοση των απαραίτητων βεβαιώσεων, ώστε οι πληγέντες πολίτες να μπορέσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τα πρώτα επιδόματα.

Παράλληλα, πολυπληθής ομάδα της ΔΑΕΕ συλλέγει στοιχεία τόσο από τους πυλώνες ηλεκτροδότησης όσο και από το έδαφος. Αναζητούνται ευρήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον ακριβή προσδιορισμό των αιτίων της πυρκαγιάς. Οι αρχές συγκεντρώνουν επίσης βιντεοληπτικό υλικό και λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ των γεγονότων.