«Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στις δηλώσεις Σκέρτσου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η απάντηση του υπουργού»
Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Άκης Σκέρτσος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνέδριο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα την Τετάρτη στην Καλαμάτα. «Προσπαθούμε να κάνουμε έναν μετασχηματισμό και μία μεταρρύθμιση εν κινήσει, που δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν. Και εδώ υπάρχει μία συλλογική ευθύνη και προφανώς υπάρχει και μια
Σημαντικές Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση λόγω των Δηλώσεων του Άκη Σκέρτσου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η ομιλία του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Καλαμάτα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Διενεργούμε έναν μετασχηματισμό που δεν έχει γίνει στο παρελθόν και υπάρχει ευθύνη συλλογική αλλά και ατομική της κυβέρνησης για όσα δεν έγιναν εγκαίρως από το 2019 έως σήμερα»,δήλωσε ο υπουργός την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025.
«Το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι γνωστό στην κυβέρνηση, η οποία το έχει εντοπίσει και επισημάνει συνεχώς από το 2019», πρόσθεσε και υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν οι σωστές ενισχύσεις σε εκείνους που πραγματικά τις χρειάζονται, απομακρύνοντας τους «παρείσακτους» που επωφελούνταν χωρίς νόμιμη βάση.
Αντιδράσεις Κομμάτων
ΠΑΣΟΚ: Απαιτούνται Ξεκάθαρες Απαντήσεις
Το ΠΑΣΟΚ ζητάει καθαρές εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη μετά τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου. «Η παραδοχή ότι η κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να απαντηθεί: γιατί επιτράπηκε η αύξηση του εθνικού αποθέματος βοσκοτόπων;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορίες για Συγκάλυψη
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει πως οι δηλώσεις Σκέρτσου καταρρίπτουν οποιαδήποτε δικαιολογία της ΝΔ. «Το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο εγκέφαλος πίσω από αυτό το σκάνδαλο», σημειώνεται στην ανακοίνωση τους, απαιτώντας τη συμμετοχή τόσο του κ. Σκέρτσου όσο και άλλων κυβερνητικών στελεχών στις εξεταστικές διαδικασίες.
Νέα Αριστερά: Αναγνώριση Υπευθυνότητας
“Η παρουσία πολιτικών με συμβολές στο σκάνδαλο στον ΟΠЕΚΕΠΕ σε συνέδρια αγροτικής ανάπτυξης είναι απαράδεκτη”, δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς. Οι αναφορές σχετικά με τη γνώση των προβλημάτων από πλευράς κυβέρνησης ενισχύουν την αντίληψη περί συγκάλυψης.
Aπάντηση Άκη Σκέρτσου – “Άνθρακες ο Θησαυρός”
“Αυτό που κατάλαβε ο κ.Γερουλάνος παρακολουθώντας την πλήρη μου παρέμβαση δεν φαίνεται να ισχύει για το ΠΑΣΟΚ,”
“Οι διοικήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε διερεύνηση ύποπτων αιτήσεων,”
