12/07/2025

«Σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη: Πώς επιτήδειοι παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και «ξεγελούν» ανυποψίαστα θύματα»

Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και με πρόσχημα την επιστροφή χρημάτων, επιτήδειοι «αλίευαν» τα στοιχεία τραπεζικών καρτών ανυποψίαστων θυμάτων, αποσπώντας χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 170.000 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 24χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη συνεργών του, τα στοιχεία των

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά στο Μεσαίο

Απάτη με Ψευδείς Υπαλλήλους της ΑΑΔΕ

Μια ομάδα απατεώνων, που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατάφερε να αποσπάσει στοιχεία τραπεζικών καρτών από ανυποψίαστους πολίτες, υποσχόμενοι επιστροφή χρημάτων. Η συνολική τους λεία ξεπέρασε τις 170.000 ευρώ και περιλάμβανε χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη ένας 24χρονος άνδρας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για τρεις ακόμη συνεργούς του, των οποίων τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επτά περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η πιο πρόσφατη περίπτωση αφορούσε μια 71χρονη γυναίκα που πείστηκε να παραδώσει προσωπικά στοιχεία τραπεζικών καρτών καθώς και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και χρυσές λίρες αξίας 30.000 ευρώ. Όταν η ηλικιωμένη επικοινώνησε με τον λογιστή της και συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, ενημέρωσε την αστυνομία η οποία διαπίστωσε ότι οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές συναλλαγές και αναλήψεις χρημάτων.

Με παρόμοιο τρόπο φαίνεται ότι οι απατεώνες ενήργησαν στις υπόλοιπες έξι περιπτώσεις από τις οποίες απέκτησαν συνολικά 31.190 ευρώ σε μετρητά καθώς επίσης κοσμήματα αξίας 28.000 ευρώ και άλλες 91 λίρες Αγγλίας που εκτιμώνται στα 115.000 ευρώ.