«Σκηνές πανικού: Αναβολή στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και οι κίνδυνοι για το πρωτάθλημα»
Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης για τα όσα έγιναν χθες στο ΣΕΦ και στον δεύτερο τελικό της Greek Basket League. Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ο τρίτος τελικός που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τετάρτη, αναβάλλεται. Επιπλέον, το πρωί της ίδιας μέρας καλούνται οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ στο Υπουργείο για

Άμεσες Ενέργειες της Κυβέρνησης μετά τα Συμβάντα στο ΣΕΦ
Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια του δεύτερου τελικού της Greek Basket League. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι ο τρίτος τελικός, προγραμματισμένος για την Τετάρτη, θα αναβληθεί.
Επιπλέον,το πρωί της ίδιας ημέρας οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο Υπουργείο για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού,Γιάννη Βρούτση. Σκοπός είναι να ληφθούν σαφείς δεσμεύσεις ώστε να τερματιστεί αυτή η κατάσταση. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, το φετινό πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.
Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
«Πριν προχωρήσουμε σε άλλα θέματα, επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στον 2ο τελικό της Basketball League. Η κυβέρνηση ανέλαβε πριν από 15 μήνες μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις με στόχο την εξάλειψη φαινομένων βίας που δεν έχουν θέση στον επαγγελματικό αθλητισμό.»
«Έχουμε θεσπίσει αυτοματοποιημένες ποινές και έχουμε αυστηροποιήσει τις ποινικές κυρώσεις. Επιβάλαμε επίσης την υποχρεωτική λειτουργία καμερών και ελέγχου εισόδου στους αγώνες. Από την αρχή παραμείναμε πιστοί στην εφαρμογή αυτών των μέτρων και αποδείξαμε ότι όπου υπάρχει βούληση και συνέπεια υπάρχουν αποτελέσματα.»
«Οι εικόνες που είδαμε χθες δεν τιμούν τον επαγγελματικό αθλητισμό ούτε τις δύο ομάδες που εδώ και χρόνια διακρίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπου υπάρχουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν σύμφωνα με το νόμο.»
«Ο τρίτος τελικός που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη 4 Ιουνίου αναβάλλεται. Το ίδιο πρωί οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο Υπουργείο Παιδείας για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση ώστε να δοθούν σαφείς δεσμεύσεις πως θα σταματήσει αυτή η κατάσταση.»
«Η κυβέρνηση έχει δείξει έμπρακτα ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας ή παραβατικότητας είτε αυτά συμβαίνουν στα γήπεδα είτε αλλού».