04/12/2025

«Σοκ στην Κοινότητα: ΗΠΑ Αναστέλλουν τις Μεταναστευτικές Αιτήσεις Αφγανών»

Η αμερικανική υπηρεσία ιθαγένειας και μετανάστευσης (USCIS) ανακοίνωσε μέσω X χθες Τετάρτη το βράδυ (σ.σ. τοπική ώρα· στις 05:20 ώρα Ελλάδας) ότι μετά την επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον, σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο, που αποδίδεται σε Αφγανό, σταμάτησε κάθε επεξεργασία αιτήσεων μετανάστευσης υπηκόων του Αφγανιστάν επ’ αόριστον, ενόψει επανεξέτασης «των πρωτοκόλλων ασφαλείας

ΗΠΑ: Αναστέλλεται η εξέταση όλων των αιτήσεων Αφγανών να μεταναστεύσουν

Σημαντική Ανακοίνωση από την USCIS σχετικά με τους Αφγανούς Μετανάστες

Η αμερικανική υπηρεσία ιθαγένειας και μετανάστευσης (USCIS) ενημέρωσε χθες βράδυ μέσω του X ότι έχει αναστείλει επ’ αόριστον τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων μετανάστευσης για τους πολίτες του Αφγανιστάν.Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά από μια επίθεση που συνέβη κοντά στον Λευκό Οίκο, στην οποία εμπλέκεται ένας Αφγανός ύποπτος. Η USCIS θα επανεξετάσει τις «προδιαγραφές ασφάλειας και ελέγχου» πριν συνεχίσει τη διαδικασία.

Θέμα Επίθεσης στην Εθνοφρουρά

Ο ύποπτος της επίθεσης, ο οποίος φέρει σοβαρούς τραυματισμούς, επιτέθηκε σε δύο μέλη της εθνοφυλακής κοντά στον Λευκό Οίκο χθες Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post και το NBC News.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία FBI έχει αναλάβει την έρευνα σχετικά με το περιστατικό αυτό.Μάλιστα δεν υπήρξε άμεση απάντηση όταν το Γαλλικό Πρακτορείο ζήτησε σχόλια σχετικά με τον ύποπτο. Σύμφωνα με δηλώσεις του προεδρεύοντος Ντόναλντ Τραμπ, ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά όπως και οι δύο στρατιώτες.

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε ότι ο άνδρας που συνέλαβε είναι πρόσφυγας που ήρθε στις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν τον Σεπτέμβριο του 2021 και χαρακτήρισε την πράξη ως «τρομοκρατική». Σε σύντομο διάγγελμα του από τη Φλόριντα κατά τη διάρκεια των διακοπών των Ευχαριστιών είπε: “Ο ύποπτος είναι αλλοδαπός που εισήλθε στη χώρα μας προερχόμενος από το Αφγανιστάν” προσθέτοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση (του Δημοκρατικού Μπάιντεν) υπεύθυνε για αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, η διοίκησή του θα πρέπει να εξετάσει όλους τους φακέλους όσων έχουν μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης.