Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη: Τουρίστας προσπάθησε να δωροδοκήσει υπάλληλο για να ασελγήσει σε 10χρονο κορίτσι – Οι αρχές αναζητούν τον άνδρα (βίντεο)
Έρευνα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση αλλοδαπού τουρίστα, ηλικίας περίπου 60 έως 65 ετών με ασιατικά χαρακτηριστικά, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη, έπειτα από καταγγελία για πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου σε τουριστική περιοχή των βορείων παραλίων του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρέθηκε σε επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας Γαλλίδας, όπου
Επείγουσα έρευνα διεξάγεται στην Κρήτη για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση αλλοδαπού τουρίστα, ηλικίας περίπου 60-65 ετών, με ασιατικά χαρακτηριστικά, μετά από καταγγελία για ένα πρωτοφανές περιστατικό. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 31 Ιουλίου σε τουριστική περιοχή των βορείων ακτών του νησιού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας εντοπίστηκε σε επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας Γαλλίδας. Την ώρα εκείνη, στον χώρο βρισκόταν και ένα 10χρονο κορίτσι, γειτονόπουλο, το οποίο διάβαζε ένα βιβλίο. Από το υλικό των καμερών ασφαλείας που εξετάζεται από τους αστυνομικούς, προκύπτει σαφώς ότι ο αλλοδαπός δεν απευθύνθηκε ούτε μία φορά στο παιδί, ούτε το παιδί έδειξε να τον προσέχει.
Αντίθετα, καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, ο τουρίστας συνομιλούσε αποκλειστικά με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης. Όπως αναφέρεται, ο άνδρας έδειξε προς το 10χρονο κορίτσι και ρώτησε τη Γαλλίδα «πόσο;», κάνοντας παράλληλα μια χειρονομία προς τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα αντέδρασε ακαριαία, ρωτώντας τον: «τι είναι αυτά που λες;».
Ωστόσο, ο άνδρας φέρεται να συνέχισε, απευθυνόμενος ξανά στην ιδιοκτήτρια, ρωτώντας προκλητικά, με αντίστοιχες χειρονομίες, «πόσο θες εσύ;». Στη συνέχεια, αποχώρησε από το σημείο, ενώ η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές αρχές.
Κρήτη: Γιατί δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις
Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι εάν ο αλλοδαπός είχε απευθυνθεί απευθείας στο ανήλικο παιδί, θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αυτεπάγγελτο αδίκημα, χωρίς να απαιτείται η υποβολή μήνυσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το βιντεοληπτικό υλικό δεν κατέδειξε καμία επικοινωνία του άνδρα με τη 10χρονη.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν τη μητέρα του παιδιού στο Αστυνομικό Τμήμα. Αφού της έδειξαν το βίντεο και τη ρώτησαν εάν επιθυμεί να υποβάλει έγκληση, εκείνη, διαπιστώνοντας ότι ο άγνωστος δεν είχε απευθυνθεί ποτέ στην κόρη της, επέλεξε να μην κινηθεί νομικά. Παρόμοια στάση τήρησε και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία δεν υπέβαλε έγκληση για την άσεμνη πρόταση που δέχθηκε.
Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίησή του
Παρά το γεγονός ότι δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις, οι αστυνομικές αρχές δεν σταμάτησαν τις έρευνες. Με τη χρήση υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή του άνδρα και να εντοπίσουν τον τόπο διαμονής του. Οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα.
Ωστόσο, όταν το βιντεοληπτικό υλικό επιδείχθηκε στο προσωπικό του ξενοδοχείου, δεν προέκυψε αναγνώριση του άνδρα. Οι αρχές συνεχίζουν τις αναζητήσεις, καθώς εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομο που ενδέχεται να επαναλάβει ανάλογη συμπεριφορά, ειδικά σε μέρη όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με μικρά παιδιά κατά τη θερινή περίοδο.
Μέχρι στιγμής, ο αλλοδαπός δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να έχει ήδη αναχωρήσει από την Κρήτη, ωστόσο οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή του συνεχίζονται.
