«Σουβλάκι: Πότε θα δούμε μείωση τιμών και πόσο θα κοστίσει»
Mπορεί η τιμή στο αγαπημένο σνακ των Ελλήνων, το σουβλάκι να έχει πάρει το τελευταίο διάστημα την ανιούσα, ωστόσο δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα οι καταναλωτές να αγοράζουν ελαφρώς φθηνότερα το κοτόπουλο από τα ψητοπωλεία της Αττικής. Της Κατερίνας Φεσσά Όπως αναφέρει ο πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης μιλώντας στο enikonomia . gr «

Εκτιμήσεις για μείωση των τιμών στο κοτόπουλο από τα ψητοπωλεία της Αττικής
Παρά την πρόσφατη αύξηση στις τιμές του αγαπημένου σνακ των Ελλήνων, του σουβλακιού, υπάρχει η πιθανότητα οι καταναλωτές να βρίσκουν το κοτόπουλο ελαφρώς φθηνότερο στα ψητοπωλεία της Αττικής τους επόμενους μήνες.
Από την Κατερίνα Φεσσά
Ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης, σε δηλώσεις του στο enikonomia.gr ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους είναι πιθανό οι τιμές πώλησης τόσο για το γύρο όσο και για το σουβλάκι κοτόπουλου να υποχωρήσουν κατά 5% έως 7%, που ισοδυναμεί με μία μείωση περίπου 0,20 ευρώ στους καταναλωτές αν συνεχιστεί η πτωτική τάση στην αγορά αυτού του κρέατος». Αυτή η εκτίμηση αφορά όλα τα προϊόντα που περιέχουν κοτόπουλο (π.χ., κεμπάπ, σούβλας).
Μειώσεις στις τιμές τυλιχτού και καλαμακιού
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελοσούλη, η μέση τιμή ενός γύρου κοτόπουλου παραλαμβάνεται στα 3,60 ευρώ για take away και θα μπορούσε να μειωθεί στα 3,40 ευρώ εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις. Υπάρχουν πάντως ψητοπωλεία που προσφέρουν γύρο κοτόπουλου στην τιμή των 3,20 ευρώ ή ακόμη και μέχρι 4,10 ευρώ σε άλλα σημεία. Όσο αφορά το σουβλάκι κοτάρεως για take away στην περιοχή της Αττικής κυμαίνεται γύρω από τα 2,50 ευρώ με προοπτική να πέσει στα 2,30 ευρώ», θυμίζει ο ίδιος ότι πέρσι είχε διαμορφωθεί στη χαμηλή τιμή των 2,30 ευρώ.
Όταν ερωτήθηκε αν ενδέχεται οι μειώσεις στο γύρο και στο σουβλάκι κοτόπουλου να φτάσουν τις 0,40 ευρώ αντί της αρχικής εκτίμησης των 0.20 €, ο πρόεδρος δήλωσε πως αυτό μοιάζει δύσκολο δεδομένων των συνθηκών καθώς οι τελικές τιμές εξαρτώνται επίσης από άλλους παράγοντες όπως τα λειτουργικά έξοδα ενός ψητοπωλείου ή το ενοίκιο.
Κατάσταση στην αγορά χοιρινού κρέατος
Επιπλέον ο κ. Αγγελοσούλης αναφέρθηκε στις τρέχουσες συνθήκες όσον αφορά το χοιρινό κρέας. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι μέσες αποδεκτές αξίες ενός τυλιχτού χοιρινού ξεπερνούν τα επίπεδα μεταξύ €3.70 – €3.80 ενώ ένα καλαμάκι στοιχίζει περίπου €2.50 στους καταναλωτές.
Kλείνοντας δήλωσε πως σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν αναμένονται αυξήσεις στις αξίες του τηγανητού χοιρινού ή του σουβλακιού χοιρινό και είναι πιθανό αυτές οι ζήτησεις να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα σύντομα.