21/06/2025

Συμμορία Ναρκωτικών στην Αττική: Εξάρθρωση και Συλλήψεις που Σοκάρουν

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για την υπόθεση συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19/6) 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ένα ακόμη

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης για Ναρκωτικά στην Αττική

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποίησε μια σημαντική επιτυχία, εξαρθρώνοντας μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στο πλαίσιο μιας οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (19/6), συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, καθώς και ένα άτομο που είχε προμηθευτεί ναρκωτικά από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η επιχείρηση αυτή προήλθε από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητα της εγκληματικής ομάδας. Μέσω σειράς αστυνομικών ενεργειών όπως εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, αποδείχθηκε η εγκληματική τους δράση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την αποδόμηση του δικτύου και την πρόληψη περαιτέρω διασποράς ναρκωτικών στην παράνομη αγορά, εντοπίστηκαν τα τέσσερα μέλη στην Αττική. Ένας πέμπτος συλληφθείς ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Φθιώτιδας με τη βοήθεια των δυνάμεων Ο.Π.Κ.Ε., όπου βρέθηκε να κατέχει μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα 1,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (SKUNK).

Από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες σε οικίες – συμπεριλαμβανομένης μίας που χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα» – κατασχέθηκαν:

    • 38 κιλά και 291,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (SKUNK)
    • 620,1 γραμμάρια κοκαΐνης
    • 64 δισκία «Ecstasy»
    • 10 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος
    • 60.965 ευρώ
    • 3 ΙΧ αυτοκίνητα
    • Pιστόλι με γεμιστήρα
    • 4 φυσίγγια
    • Aλεξίσφαιρο γιλέκο
    • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

6 κινητά τηλέφωνα

  • Συσκευή εκκένωσης αέρα
  • Πλήθος νάιλον συσκευασιών

Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, η δομή και οι ρόλοι των μελών υποδεικνύουν ότι η ομάδα λειτουργούσε επαγγελματικά για την εξασφάλιση σταθερής εγκληματικής δράσης με στόχο την αποκόμιση παράνομων κερδών που εκτιμώνται τουλάχιστον στις 200.000 ευρώ.

Eπιπλέον αναφέρεται ότι το άτομο που συνελήφθη στη Φθιώτιδα έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για παρόμοια ή άλλα αδικήματα ενώ έχει υποστεί περιοριστικούς όρους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.