«Συναγερμός στη Σκάλα Δεσκάτης: Επείγουσα εκκένωση καταφυγίου με 55 παιδιά λόγω φωτιάς»
Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Σκάλα Δεσκάτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, κατακαίγοντας πυκνά δάση με πεύκα και έλατα στα ψηλότερα σημεία και πουρνάρια σε χαμηλότερα υψόμετρα. Γύρω στις 9 το

Δραματική Εξέλιξη της Πυρκαγιάς στη Σκάλα Δεσκάτης
Η σοβαρή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Σκάλας Δεσκάτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατες περιοχές, καταστρέφοντας πλούσια δάση με πεύκα και έλατα στα υψηλότερα σημεία και πουρνάρια σε χαμηλότερες ζώνες.
Περίπου στις 9 το βράδυ σημειώθηκε μια έντονη αναζωπύρωση της φωτιάς, γεγονός που οδήγησε σε νέα κινητοποίηση των υπηρεσιών πυρόσβεσης. Έτσι, εστάλησαν επιπλέον επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή.
Νωρίτερα το απόγευμα,για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Δεσκάτης όπου βρίσκονταν 55 παιδιά.Ο δήμαρχος Δεσκάτης,Δημήτρης Κόττας,ανέφερε στην ΕΡΤ ότι τα παιδιά απομακρύνθηκαν χωρίς προβλήματα. Χαρακτήρισε τη φωτιά ως ανεξέλεγκτη και τόνισε ότι κατευθύνεται προς τα δυτικά προς την κατεύθυνση των Γρεβενών χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές μέχρι στιγμής.
Οι αρχές παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής καθώς οι καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, άνεμοι και ξηρασία) μπορεί να ευνοήσουν νέες αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.