«Συνάντηση Πλεύρη με Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης: Οι κρίσιμες συζητήσεις που καθορίζουν το μέλλον της μετανάστευσης»
Συνάντηση με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Διαχείρισης και Μεταρρύθμισης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Σούνγκα Λι καθώς και με την επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Σάνια Λούκοβατς, είχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης. Βουλή – Θάνος Πλεύρης για το μεταναστευτικό: Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,Θάνος Πλεύρης,είχε σήμερα μια σημαντική συνάντηση με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Διαχείρισης και Μεταρρύθμισης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ),Σούνγκα Λι,καθώς και με την επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα,Σάνια Λούκοβατς.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ένα θετικό κλίμα και αποτέλεσε μέρος της εθιμοτυπικής γνωριμίας μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο, οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στο υπουργείο και τον οργανισμό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τη μετανάστευση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός παρουσίασε τις κύριες κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής στρατηγικής για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Επίσης, τόνισε τη σημασία της υποστήριξης από τον οργανισμό για να ενισχυθούν οι οικειοθελείς επιστροφές καθώς και η νόμιμη διαδικασία μετανάστευσης.
Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός ειδικού αποθηκευτικού χώρου στη Θεσσαλονίκη για να διευκολυνθεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ΔΟΜ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη δυναμική συνεργασία τους προς όφελος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στις μεταναστευτικές προκλήσεις.