«ΣΥΡΙΖΑ: Η Αντίστροφη Μέτρηση για τη Νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι Είναι οι Υποψήφιοι και οι «Ηχηρές» Απουσίες»
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη διαδικασία να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 29 Ιουνίου. ΣΥΡΙΖΑ: Αλήθεια και δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Γιαννούλης: «Σκεφτείτε από τώρα τον τρόπο που θα απαλλάξετε Βορίδη και Αυγενάκη» Την ημέρα αυτή τα 230 νέα μέλη του καθοδηγητικού

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Η διαδικασία εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 29 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή, θα επιλεγούν 230 νέα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου μέσω μιας υβριδικής ψηφοφορίας που συνδυάζει ηλεκτρονική και δια ζώσης συμμετοχή.
Σήμερα ανακοινώθηκε η λίστα με τους συνολικά 429 υποψηφίους που θα διεκδικήσουν μια θέση στην Κεντρική Επιτροπή. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ΚΕ θα ενταχθούν και 30 ex officio μέλη,περιλαμβάνοντας βουλευτές και ευρωβουλευτές,ενώ άλλες 12 θέσεις θα καλυφθούν από εκπροσώπους της Νεολαίας του κόμματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αρκετά γνωστά και παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Γιώργος Βασιλειάδης, Χρήστος Σπίρτζης και Διονύσης Τεμπονέρας, οι οποίοι έχουν δηλώσει επισήμως ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Επίσης, απουσιάζουν ιστορικές μορφές όπως οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Μπαλάφας και Φώτης Κουβέλης.
Επιπλέον, παρατηρείται η απουσία άλλων γνωστών στελεχών όπως ο Χάρης Τσιόκας και ο Αντώνης Κοτσακάς καθώς επίσης αρκετών ατόμων με ΠΑΣΟΚογενείς καταβολές που είτε έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα είτε έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.
Δείτε εδώ τη λίστα με τους υποψήφιους ανά περιφέρεια