«Θάνος Πλεύρης στη Βουλή: Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες στο μεταναστευτικό»
«Μόνο χθες από τα 507 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα οι 495 ήταν άνδρες και 16 γυναίκες. Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες. Έχουμε σύνορα, έχουμε επικράτεια και θα την προστατεύσουμε», τόνισε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε παράλληλα και το ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, σημειώνοντας πως αν και οι βουλευτές της Χαριλάου

«Μόνο χθες, από τους 507 ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, οι 495 ήταν άνδρες και μόλις 16 γυναίκες. Έτσι, τελειώνει το παραμύθι με τις μωρομάνες. Διαθέτουμε σύνορα και επικράτεια,και θα τα προστατεύσουμε»,δήλωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου,Θάνος Πλεύρης.Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, επισημαίνοντας ότι αν και οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίζονται πως η τροπολογία παραβιάζει το Σύνταγμα, ετοιμάζονται να ψηφίσουν «παρών».
Το 2024 περίπου 4 χιλιάδες μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Στους πρώτους επτά μήνες του 2025 ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε. Πρόσφατα έχουμε πάνω από χίλια άτομα καθημερινά», ανέφερε σε άλλο σημείο για να τονίσει την «εισβολή» που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό. Απευθυνόμενος στα κόμματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά είπε: «Η Αριστερά συνολικά υποστηρίζει ότι όποιος φτάνει πρέπει να καταγραφεί και να λάβει άσυλο. Στις ακτές της Λιβύης περιμένουν τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;».
«Μην ανησυχείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα δημιουργήσουμε Μόρια. Αυτές οι συνθήκες ήταν υπό τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 μας αφήσατε με 229 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου.Τώρα οι εκκρεμότητες έχουν μειωθεί σε μόλις 29 χιλιάδες», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.