Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Ευαγγελισμό, Λουτρά Λαγκαδά και Νέους Επιβάτες – Χωρίς ενεργό μέτωπο
Η κατάσταση στις πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Ευαγγελισμό, Λουτρά Λαγκαδά και Νέους Επιβάτες της Θεσσαλονίκης έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε καμία από τις τρεις περιοχές. Μεγάλες δυνάμεις παραμένουν στα σημεία για αναζωπυρώσεις Παρά την ύφεση, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν επί τόπου για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων: Λουτρά Λαγκαδά:

Βελτίωση της Κατάστασης στις Πυρκαγιές στη Θεσσαλονίκη
Η κατάσταση που επικρατούσε λόγω των πυρκαγιών σε περιοχές όπως ο Ευαγγελισμός, τα Λουτρά Λαγκαδά και οι Νέοι Επιβάτες της Θεσσαλονίκης έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο σε καμία από αυτές τις τοποθεσίες.
Συνεχιζόμενη Παρουσία Δυνάμεων για Αναζωπυρώσεις
Παρά την υποχώρηση της φωτιάς, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στα σημεία για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις:
- Λουτρά Λαγκαδά: 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.
- Ευαγγελισμός: 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
- Νέοι Επιβάτες: 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Nωρίτερα, στον Ευαγγελισμό του δήμου Βόλβης, η φωτιά είχε πλησιάσει επικίνδυνα κοντά σε κατοικίες. Ωστόσο, χάρη στην αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου, οι περιουσίες σώθηκαν. Η δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, ανέφερε κατά τη διάρκεια έκτακτης εκπομπής στην ΕΡΤ3 ότι η περιοχή βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω δύο σοβαρών μετώπων μεταξύ Κολχικού και Λαγκαδά καθώς και κοντά στην Ανάληψη. Υπογράμμισε τη συνεχή παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών ενώ κάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις πληγείσες περιοχές λόγω του δύσκολου ανάγλυφου που καθιστούσε την κατάσβεση πιο απαιτητική.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαγκαδά, Ηλίας Στόιος, ενημέρωσε ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 9:30-10:00 το βράδυ. Τα διάφορα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο χωρίς να απειληθούν περιουσίες πολιτών.Η φωτιά επηρεάζει κυρίως αγροτικές εκτάσεις με καλαμιές και ξερό χόρτο καλύπτοντας ένα μεγάλο μέτωπο περίπου 7-8 χιλιομέτρων παράλληλα προς την Εγνατία Οδό από τα Λουτρά προς Καβάλα.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας εξέφρασε αισιοδοξία σχετικά με την κατάσταση λέγοντας ότι το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά στη λίμνη χωρίς κίνδυνο για τις κατοικίες καθώς οι άνεμοι είχαν κοπάσει.
Η φωτιά στον Ευαγγελισμό εκδηλώθηκε κυρίως σε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνολικά 62 πυροσβέστες μαζί με τρεις ομάδες πεζοπόρων από τη δεύτερη ΕΜΟΔΕ καθώς επίσης και είκοσι οχήματα υποστηριζόμενα από μηχανήματα των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.