Θεσσαλονίκη: Δύο Συλλήψεις για Διακίνηση Ναρκωτικών μέσω Online Εφαρμογών – Νέα Μέθοδος Δράσης
Αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω διαδικτυακών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες διατηρούν την ανωνυμία των χρηστών, συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 21 και 19 ετών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, επικοινωνούσαν μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης με υποψήφιους
Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω διαδικτυακών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, που προσφέρουν ανωνυμία στους χρήστες, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 21 και 19 ετών.
Ειδικότερα, η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι οι δύο συλληφθέντες επικοινωνούσαν με πιθανούς αγοραστές μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης. Προσέφεραν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής με ανώνυμο τρόπο, όπως η χρήση κρυπτονομισμάτων, και παρείχαν οδηγίες για την παράδοση των ναρκωτικών ουσιών σε προκαθορισμένα σημεία. Επιπλέον, οι αγοραστές είχαν τη δυνατότητα να σκανάρουν ειδικά QR codes, τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτά τα QR codes οδηγούσαν απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι πλατφόρμας επικοινωνιών, όπου συγκεκριμένοι διαχειριστές-διακινητές αναλάμβαναν την επεξεργασία των παραγγελιών για ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που διεξήχθη χθες το μεσημέρι (06-05-2026) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο δράστες. Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χειραποσκευές που περιείχαν:
- 7 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 107,09 γραμμαρίων.
- 227 κενές συσκευασίες.
- 6 κολλητικές ταινίες.
- 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές.
- 48 διαφημιστικά τυπωμένα σήματα που έφεραν τον προαναφερθέντα κωδικό QR.
- Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
- Ένα κινητό τηλέφωνο.
- Τρεις κουκούλες τύπου full face.
Οι συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
