Θεσσαλονίκη: Αστυνομική παρέμβαση για την εκκένωση κτιρίου στην Παναγία Φανερωμένη
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πιστών, στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης στη Θεσσαλονίκη, με τη δράση να διαρκεί περίπου από τις 16:15 έως τις 19:00. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο εντοπίστηκαν άτομα εντός του κτιρίου και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19 προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων. Οι
Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πιστών, στην περιοχή Παναγία Φανερωμένη της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση, που διήρκεσε από τις 16:15 έως περίπου τις 19:00, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ατόμων εντός του κτιρίου και τη διενέργεια 19 προσαγωγών για εξακρίβωση στοιχείων. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία όπου θα διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανακοινώσεων για την κατάληψη του κτιρίου από άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η ομάδα που ονομάστηκε «Κατάληψη SONUNA KADAR», ο χώρος που τελικά εκκενώθηκε, σε εκτενέστερη ανακοίνωσή της, υπογράμμισε ότι «οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα είναι πεδία αγώνα, είναι και θα είναι τόποι συνάντησης, ζύμωσης και συγκρότησης πολιτικής σκέψης και δράσης».
