«Τουρκία: Διαψεύδονται οι φήμες για διακοπή αγορών φυσικού αερίου από τη Ρωσία – Η ροή παραμένει σταθερή!»
Παραπληροφόρηση χαρακτηρίζει η τουρκική προεδρία τους ισχυρισμούς ορισμένων μέσων ενημέρωσης της χώρας ότι «οι αγορές ρωσικού φυσικού αερίου από την Τουρκία θα σταματήσουν, επειδή υπέγραψε συμφωνία LNG με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ως εκ τούτου μια ενεργειακή κρίση είναι στον ορίζοντα». Σε ανακοίνωση του Κέντρου κατά της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της προεδρίας σημειώνεται μεταξύ
Η τουρκική προεδρία απορρίπτει τους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν από κάποια μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους «οι αγορές ρωσικού φυσικού αερίου από την Τουρκία θα ανασταλούν εξαιτίας της υπογραφής συμφωνίας LNG με τις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που θα προκαλέσει μια επικείμενη ενεργειακή κρίση».
Μέσα από ανακοίνωση του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας, επισημαίνεται ότι «η Τουρκία κατέχει μία από τις πιο αξιόπιστες θέσεις στην περιοχή όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού, χάρη στις υποδομές της σε αγωγούς και εγκαταστάσεις LNG». Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με ενδεχόμενη ενεργειακή κρίση ή προβλήματα εφοδιασμού ούτε για το παρόν ούτε για τον προσεχή χειμώνα.
Επιπλέον,σημειώνεται ότι «η ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία από τη Ρωσία συνεχίζεται χωρίς διακοπή βάσει των μακροχρόνιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μεταξύ των αρμόδιων φορέων».
Ταυτόχρονα διευκρινίζεται πως «ο εφοδιασμός φυσικού αερίου μέσω αγωγών και LNG από ποικιλία πηγών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, η Αλγερία, το Ομάν και το Κατάρ αποτελεί στρατηγική επιλογή. Αυτή αποβλέπει στη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και στην αύξηση του ανταγωνισμού καθώς και στην ενίσχυση της ευελιξίας στον τομέα του εφοδιασμού».
