Τουρκία: Έκαναν πάρτι με ηλεκτρονική μουσική σε Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σμύρνη
Σε μια θρησκευτική πρόκληση προχώρησε ο Δήμος Σμύρνης στην Τουρκία, καθώς επέτρεψε να διοργανωθεί πάρτι με ηλεκτρονική μουσική μέσα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης, προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής κοινότητας.
Το πάρτι του Δήμου Σμύρνης έγινε μέσα στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου της τουρκικής πόλης χθες (7.7.2023) το βράδυ. Η εκδήλωση έγινε από εταιρεία μέσα στην ελληνική εκκλησία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σμύρνης, που έδωσε την άδεια για το πάρτι.
Το εξοργιστικό είναι ότι ο Δήμος Σμύρνης συγκαταλέγει την ελληνική εκκλησία της πόλης της Τουρκίας στα «Πολιτιστικά Κέντρα», στο οποία θεωρεί ότι μπορούν να διοργανώνονται και πάρτι.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, αντιδράσεις υπήρξαν και από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
Βέβαια, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν λόγο να το κάνουν αυτό, καθώς ο Δήμος Σμύρνης ανήκει στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον Δήμο έχει πάρει στις εκλογές Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, που αποτελεί πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.
