25/06/2025

Τουρκία:«Σαρώνει» ο COVID-19 και ετοιμάζει καινούρια νεκροταφεία

coronavirus_taksim_istanbul_reuters

Παρά την επιμονή του Ερντογάν στην προπαγάνδα, ο οποίος μέχρι πρότινος ισχυριζόταν πως στην Τουρκία οι εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού «είναι καλές», η χώρα πλέον θρηνεί 92 θύματα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων άγγιξε τα 5698

Τρόμο έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης η κατασκευή δυο νέων νεκροταφείων στην πόλη για τα θύματα του κορονοιού το ένα στην «ευρωπαϊκή όχθη» και το άλλο στην «ασιατική όχθη». Από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου οι 18 εκατ. άνθρωποι που ζουν στην πόλη βρίσκονται πλέον σε πανικό, ενώ έχουν υπάρξει και αντιδράσεις.

Σοκ προκάλεσε η είδηση πως στην Μπακλάτζα της Μπεϊκόζ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, αλλά και στο Κίλιος, στη σύζευξη του Βοσπόρου με τον Εύξεινο Πόντο, έχει σχεδιαστεί να θάβονται οι νεκροί από τον κορονοϊό.

Περιοχές όπου ήδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν τάφους, γιατί φοβούνται πως τα θύματα θα είναι περισσότερα. Ταυτόχρονα τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μεταδίδουν ότι οι ταφές που έχουν γίνει είναι πρόχειρες, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και δίχως την παρουσία της οικογένειας και των συγγενών των θυμάτων, λόγω των περιοριστικών μέτρων.