«Τραμπ: Πιθανές νέες μάχες στη Γάζα αν η Χαμάς παραβιάσει τη συμφωνία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτρέψει στις ισραηλινές δυνάμεις να ξαναρχίσουν τις μάχες στη Γάζα, εάν η Χαμάς δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εκεχειρίας. “Το Ισραήλ θα επιστρέψει σε αυτούς τους δρόμους μόλις το πω. Εάν το Ισραήλ μπορούσε να πάει και να

Δηλώσεις Τραμπ για την κατάσταση στη Γάζα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει στις ισραηλινές δυνάμεις να επανέλθουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα εάν η Χαμάς δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της σύμφωνα με τους όρους της συμφωνηθείσας εκεχειρίας.
«Το Ισραήλ θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις μόλις το αποφασίσω. Εάν είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν και να πλήξουν τους στόχους τους, σίγουρα θα το έκαναν», ανέφερε ο Τραμπ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το αμερικανικό κανάλι CNN όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις συνέπειες αν η Χαμάς αρνηθεί τον αφοπλισμό της.
Απαιτήσεις από τη Χαμάς
Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι χρειάζεται σημαντικός χρόνος και εξειδικευμένος εξοπλισμός για την ανακάλυψη και ανάκτηση των λειψάνων των υπόλοιπων ομήρων. Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανέφεραν πως έχουν παραδώσει όλους τους ζωντανούς ομήρους καθώς και τα λείψανα που έχουν καταφέρει να ανακτήσουν μέχρι τώρα,προσθέτοντας ότι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία.