11/03/2026

Τραμπ: Βήμα προς τη συμφωνία στη Γάζα – Η αισιοδοξία του πρώην προεδρικού υποψηφίου

Λίγη ώρα μετά την προκλητική ομιλία του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τις προειδοποιήσεις του ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο στη Γαζα κόντρα στις πιέσεις των Δυτικών, ο Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μια συμφωνία ειρήνευσης  «Πιστεύω πως έχουμε  συμφωνία» στη Γάζα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας γενική κατάπληξη και ερωτηματικά στους δημοσιογράφους

Τραμπ: “Έτοιμος” να συναντηθεί με Ζελένσκι και Πούτιν στην Τουρκία

Ανατροπές στην Κατάσταση της Γάζας: Νετανιάχου και Τραμπ σε Αντίθετες Πορείες

Λίγα λεπτά μετά την αμφιλεγόμενη ομιλία του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου επανέλαβε τη δέσμευσή του να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα ενάντια στις υποδείξεις των Δυτικών χωρών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για μια πιθανή ειρηνική συμφωνία. «Πιστεύω πως έχουμε συμφωνία» δήλωσε, προκαλώντας έκπληξη και απορία στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν παρόντες στην αίθουσα τύπου του Λευκού Οίκου.

Στην προηγούμενη ομιλία του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιτέθηκε στους δυτικούς ηγέτες που προσπαθούν να προωθήσουν την ειρηνική διαδικασία για τη Γάζα. «Υπάρχει ένα ακόμη μήνυμα προς τους δυτικούς ηγέτες»,ανέφερε. «Το Ισραήλ δεν θα σας αφήσει να μας επιβάλετε ένα κράτος τρομοκρατίας. Δεν θα διαπράξουμε εθνική αυτοκτονία επειδή εσείς δεν έχετε το θάρρος να αντιμετωπίσετε τα εχθρικά μέσα ενημέρωσης και τις αντισημιτικές φωνές που ζητούν ισραηλινό αίμα.»

Τα πυρά στρέφονταν επίσης προς τον Τραμπ, ο οποίος παρουσίασε αυτή την εβδομάδα ένα νέο σχέδιο ειρήνευσης σε μουσουλμανικούς ηγέτες καθώς και στον Νετανιάχου.