Τρεις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα για την κατάρρευση της γέφυρας που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 8.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δύο χειριστές των βαρέων οχημάτων που εκτελούσαν εργασίες την ώρα της κατάρρευσης της γέφυρας και του υπεύθυνου των εργασιών.
Συλλήψεις
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ένας από τους χειριστές νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια της Πάτρας.
Η αστυνομία αναζητά και άλλα άτομα προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για άτομα που έχουν θέσεις ευθύνης για τη συγκεκριμένο έργο και τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας.
Εργασίες
Όπως όλα δείχνουν η κατάρρευση της γέφυρας έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εργασίες και μάλιστα μετά τις 12 το μεσημέρι.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η κατεδάφιση της γέφυρας είχε προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα.
Αυτό που εξετάζεται μεταξύ άλλων είναι αν υπήρξε κάποια αστοχία στις εργασίες που ήταν σε εξέλιξη προκαλώντας το τραγικό δυστύχημα με τα άτομα που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα με έναν νεκρό και 8 τραυματίες.
Τις εργασίες κατεδάφισης στη γέφυρα στην Πάτρα είχε αναλάβει η κατασκευταστική εταιρεία AVAX.
Πρόκειται για έναν εκ των μετόχων της Ολυμπίας Οδού και όπως προκύπτει από ανακοίνωσή της εκτελούσε την κατεδάφιση της γέφυρας.
Με ανακοίνωση της κάνει γνωστά τα εξής: «Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα)», συμπληρώνοντας ότι «Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν. η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος» και καταλήγει: «Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».
Πάντως κατά την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία κάτω από της γέφυρα από τις 20 Ιουλίου εξαιτίας των εργασιών.