Τροχαία: Άλλοι 2.000 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς – Διαπιστώθηκαν πάνω από 400 παραβάσεις
Η Τροχαία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στοχευμένους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Οι αστυνομικές υπηρεσίες διενήργησαν συνολικά 2.263 ελέγχους σε σχολικά οχήματα, εντοπίζοντας και βεβαιώνοντας 457 παραβάσεις. Οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στην προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους.
Η πλειονότητα των παραβάσεων αφορούσε ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση και τη λειτουργία του ταχογράφου.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν:
- 328 παραβάσεις για τον ταχογράφο,
- 58 για μη τήρηση του ωραρίου εργασίας,
- 10 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας,
- 9 για έλλειψη πυροσβεστήρα,
- 7 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας,
- 2 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου,
- 2 για φθαρμένα ελαστικά,
- 1 για έλλειψη φαρμακείου,
- 1 για μη αναγραφή των ορίων ταχύτητας,
- 1 για στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης,
- 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας,
- 37 λοιπές παραβάσεις.
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι εντάσσονται στις ευρύτερες δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και τη διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία.
Παράλληλα με τους ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία, αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από σχολικά συγκροτήματα, όπου πραγματοποιούνταν οι καθιερωμένοι αγιασμοί, για να υποδεχθούν γονείς και μαθητές.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, διενεμήθησαν ενημερωτικά φυλλάδια με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων.
Η πρωτοβουλία, που υλοποιείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εστιάζει ιδιαίτερα στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών κατά τις καθημερινές διαδρομές τους προς και από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
