Βελόπουλος: Σφοδρή Κριτική για το Νόμο που Απειλεί τη Συνοχή του Στρατεύματος
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, κατά την συζήτηση του σ/ν Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή (Σταδιοδρομία και εξέλιξη Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων, μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατολογία των
Σφοδρή Κριτική από τον Κυριάκο Βελόπουλο στη Βουλή
Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε έντονα στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή». Το νομοσχέδιο καλύπτει θέματα όπως η σταδιοδρομία και εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών, μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, αναδιοργάνωση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και η στρατολογία και εθελοντική στράτευση γυναικών.
Αναφερόμενος στη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε την ανάγκη να αναθεωρηθεί η στάση της Ελλάδας προς το θέμα αυτό, λέγοντας πως «γινεστε επικίνδυνοι». Ξεκαθάρισε ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συνεννόηση από την κυβέρνηση.
Δίνοντας έμφαση στους λόγους που επικαλείται ο υπουργός Άμυνας, ανέφερε: «Επισημένατε αυτολεξεί: “Με τα ζητήματα αυτά δεν παίζουμε καθόλου. Καταθέτω την ανάρτηση του πρωθυπουργού που αναφέρει ρητά τη θέση του ΟΗΕ”. Διαβάζω λοιπόν τη δήλωση μας στον ΟΗΕ. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να έχει διαφορετική άποψη. Η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο είναι θεμέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής”».
Ο κ. Βελόπουλος διάβασε επίσης ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τον Μαδούρο: «Ο Νικολάς Μαδούρο υπηρέτησε μια αυταρχική δικτατορία που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον λαό της Βενεζουέλας. Η πτώση αυτού του καθεστώτος μπορεί να φέρει νέο φωτισμό για τη χώρα αυτή». Ζήτησε επιτακτικά από την κυβέρνηση να βρουν κοινή γραμμή.
Περνώντας στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, επανέλαβε ότι οι αλλαγές αυτές μπορούν να διαλύσουν το στράτευμα: «Δεν είμαστε υπέρ της δημιουργίας σώματος υπαξιωματικών καθώς θα διχαστεί ο στρατός μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, σχολίασε τις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας πως οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις έχουν μειωθεί δραματικά λόγω των νέων κανονισμών (ΚΑΠ) για την περίοδο 2028-2034 στο 23%. Προβλέπει πως αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε αύξηση εισαγωγών προϊόντων που δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τους ντόπιους παραγωγούς.
“Οι αγρότες πλήττονται σφοδρά”, τόνισε υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται υποστήριξη αντί αντιμετώπισης με ποινικές διαδικασίες ή απολογίες. “Όλοι οι Έλληνες είναι μαζί τους”, πρόσθεσε.
anallaktika για τα Τέμπη είπε πως το κόμμα ήταν αυτό που πρώτος αποκάλυψε τις αδικίες γύρω από το γεγονός αυτό και ότι θα παρακολουθήσει στενά όλες τις εξελίξεις γύρω από αυτήν την υπόθεση.
Kλείνοντας ανέφερε ότι η Ελληνική Λύση δεσμεύεται “να αγωνιστεί για μια Ελλάδα των Ελλήνων” και εργάζεται συνεχώς γι’ αυτήν την κατεύθυνση.
