«Βελόπουλος στη Βουλή: Ο Προϋπολογισμός που Αγοράζει Ψηφοφόρους – Τζιτζήδες και Φραπέδες στο Στόχαστρο»
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τους αγρότες, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ακρίβεια, άσκησε ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2026. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για «προϋπολογισμό των Τζιτζήδων» και των «Φραπέδων», ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «έκανε δύο Ελλάδες, των φτωχών και των πλουσίων».
Δριμεία Κριτική από τον Κυριάκο Βελόπουλο στη Συζήτηση του Προϋπολογισμού 2026
Στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2026, ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, εξέφρασε σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης εστιάζοντας στους αγρότες και την αύξηση των τιμών. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό ως «προϋπολογισμό των Τζιτζήδων» και των «Φραπέδων»,ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει δύο διακριτές κοινωνίες: αυτήν των πλουσίων και αυτών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Ανοίγοντας την ομιλία του, επισήμανε τη «μη αποδεκτή εικόνα» που παρουσιάζει το Κοινοβούλιο στην απουσία του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια βασικών ομιλιών αρχηγών κομμάτων. «Με αυτήν την συμπεριφορά απαξιώνει τη Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό για το 2026,τόνισε: «Έχετε δημιουργήσει προϋπολογισμούς από το 2019 με σκοπό να εξυπηρετήσετε τους ημετέρους σας. Οι φοροαπαλλαγές έχουν καταργηθεί μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων». Αμφισβήτησε επίσης τις δαπάνες που αφορούν τα εθνικά δίκτυα και σημείωσε ότι οι δηλώσεις περί απωλειών εσόδων είναι ενδεικτικές μιας πολιτικής ευνοϊκής προς ορισμένα συμφέροντα.
“Είναι γελοίο”, πρόσθεσε αναφέροντας τις επιδοτήσεις σε υβριδικά αυτοκίνητα και άλλες κρατικές δαπάνες.
Ο κ. Βελόπουλος επικεντρώθηκε στα οικονομικά ζητήματα υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μέσω ενός μονόπλευρου διχαστικού μοντέλου που βασίζεται κυρίως στον τουρισμό: “Το 2019 είχαμε έσοδα από τον τουρισμό ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ,ενώ οι εξαγωγές αγαθών έφθασαν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021”. Η Ελληνική Λύση υπόσχεται να επενδύσει στο πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση αν αναλάβει την εξουσία.
‘Η πολιτική σας δεν αφορά τους πολίτες αλλά τις σχέσεις με τα ΜΜΕ’, είπε χαρακτηριστικά επικρίνοντας τις κυβερνητικές πρακτικές χειραγώγησης καθώς ανέφερε τρεις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να αποκρυφτεί η πραγματικότητα από τους πολίτες.
- Συναισθηματική χειραγώγηση: Δηλαδή αποφάσεις παρμένες με βάση συναισθήματα αντί λογικής.
- Δημιουργία κρίσεων: Οι οποίες απαιτούν ‘έκτακτα μέτρα’.
- Eνοχοποίηση των πολιτών: Ότι πάντα αυτοί φέρουν ευθύνη για την κατάσταση.
“Για μας οι αγρότες είναι επένδυση”, είπε παρακάτω συγκρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης με εκείνη της αντιπολίτευσης σχετικά με θέματα όπως η χορήγηση επιδοτήσεων στους αγρότες.
«Όταν κυβερνήσουμε θα ακυρώσουμε τόκους χρεών στους αγρότες… Θα παρέχουμε αφορολόγητη ενέργεια και καύσιμα…» συνέχισε περιγράφοντας ένα σύστημα υποστήριξης προς αυτούς τους επαγγελματίες καθώς θα συμβάλλει θετικά στην ελληνική οικονομία συνολικά.
Mάλιστα στο ζήτημα ενέργειας ανέφερε πως “η κυβέρνηση έχει κάνει σοβαρά λάθη… Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές αξιοποιήσεις πόρων”. Εξέφρασε επίσης προβληματισμό σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά COVID-19 καλώντας την κυβέρνηση σε παραιτήσεις λόγω πιθανών επιπτώσεων υγείας για πολίτες μετά από αυτές τις διαδικασίες.
Tέλος αναφερόμενος στις εκλογές κάλεσε όλους τους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ μιας νέας δημοκρατικής κυβέρνησης που θα βάλει πρώτους τους Έλληνες εργαζόμενους.»
