Βίντεο-Ντοκουμέντο: Η Συγκλονιστική Στιγμή της Παράδοσης Χειροβομβίδας στη Γλυφάδα
Νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση της απόπειρας επίθεσης με χειροβομβίδα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς βίντεο-ντοκουμέντο από τη Γλυφάδα καταγράφει τη στιγμή της παράδοσης της χειροβομβίδας στον 30χρονο Αιγύπτιο, από τον 27χρονο Έλληνα που αναζητείται από το λεγόμενο «ελληνικό FBI». Το βίντεο έχει καταγραφεί την Παρασκευή, περίπου στις 19:30, σε κεντρικό σημείο της
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την απόπειρα επίθεσης με χειροβομβίδα, με ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη Γλυφάδα να καταγράφει την κρίσιμη στιγμή της παράδοσης του φονικού όπλου. Στο βίντεο, που γυρίστηκε την Παρασκευή περίπου στις 19:30, απεικονίζεται ο 27χρονος Έλληνας, που αναζητείται από το «ελληνικό FBI», να παραδίδει τη χειροβομβίδα στον 30χρονο Αιγύπτιο. Ο 27χρονος, ο οποίος κρατά ένα κράνος, φέρεται να χρησιμοποίησε ένα χάρτινο ποτήρι για την παράδοση, ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε κρύψει το ποτήρι μέσα στο κράνος. Ο άνδρας εμφανίζεται ιδιαίτερα νευρικός, στέλνοντας διαδοχικά ηχητικά μηνύματα από το κινητό του. Το υλικό δείχνει τη διαδρομή του προς το σημείο συνάντησης, κοντά στην κατοικία του. Μετά την παράδοση, ο 27χρονος επέστρεψε σπίτι του, άλλαξε ρούχα, παρήγγειλε φαγητό και ενημέρωσε τους οικείους του ότι θα πήγαινε στη δουλειά του ως σερβιτόρος σε νυχτερινό κέντρο.
Μυστήριος Επισκέπτης Λίγες Ώρες Πριν
Το ρεπορτάζ του Star αποκαλύπτει μια μυστηριώδη επίσκεψη στο σπίτι του 27χρονου λίγες ώρες πριν την παράδοση. Ένας ψηλός άνδρας χωρίς μαλλιά και με τατουάζ στο πόδι, τον αναζήτησε με το επίθετό του. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για λίγα λεπτά, με τις αρχές να ερευνούν αν αυτός ήταν που του παρέδωσε τη χειροβομβίδα. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία, όπου ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε ότι «δεν μπορεί να του δώσει όλα τα λεφτά».
Το Προφίλ του 27χρονου στο Μικροσκόπιο
Ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και φέρεται να διατηρεί επαφές με Αλβανό βαρυποινίτη και Έλληνα κρατούμενο για εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο δεύτερος Αιγύπτιος, ο φερόμενος «εντολέας», ενδεχομένως να ήταν μεσάζων και όχι ο πραγματικός ηθικός αυτουργός, καθώς είναι απίθανο να γνώριζε όλους τους πιθανούς στόχους, όπως δικαστικούς και αστυνομικούς.
Χειροβομβίδα και 500€ σε Χάρτινο Ποτήρι
Το σχέδιο περιλάμβανε τη μεταφορά της χειροβομβίδας μέσα σε χάρτινο ποτήρι καφέ. Κατά την παράδοση, ο 30χρονος Αιγύπτιος παρέλαβε, εκτός από την αμυντική χειροβομβίδα, 500 ευρώ ως προκαταβολή, με την υπόσχεση για επιπλέον 2.000 ευρώ μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης. Στελέχη της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (του «ελληνικού FBI») παρακολουθούσαν τις κινήσεις του 30χρονου Αιγύπτιου και προχώρησαν στη σύλληψή του στη Γλυφάδα, όπου βρέθηκε με τη χειροβομβίδα και τα χρήματα. Η εντολή που φέρεται να είχε λάβει ο 30χρονος ήταν να ρίξει τη χειροβομβίδα στο μπαλκόνι της οικίας του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη ταυτοποίηση του άγνωστου ατόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση και τον εντοπισμό πιθανών συνεργών.
