05/05/2026

Στη Φυλακή 18χρονος Βολιώτης για Κλοπή Φορτηγού: «Για να Κινώμαι στην Πόλη» – Αποφυλακίστηκε 7 Μήνες Πριν

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στον Βόλο, καθώς οδηγούσε φορτηγό που είχε κλέψει λίγες ημέρες νωρίτερα και όταν είδε τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον νεαρό για την πράξη της απείθειας και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών από τους οποίους

Στη Φυλακή 18χρονος Βολιώτης για Κλοπή Φορτηγού: «Για να Κινώμαι στην Πόλη» – Αποφυλακίστηκε 7 Μήνες Πριν

Στη Φυλακή 18χρονος Βολιώτης για Κλοπή Φορτηγού: «Για να Κινώμαι στην Πόλη» – Αποφυλακίστηκε 7 Μήνες Πριν

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στον Βόλο, καθώς οδηγούσε φορτηγό που είχε κλέψει λίγες ημέρες νωρίτερα και, κατά την προσέγγισή του από αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε τον νεαρό ένοχο για την πράξη της απείθειας και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, από την οποία οι 3 θα εκτιθούν, ενώ οι υπόλοιποι θα ανασταλούν επί τριετίας.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 18χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στις 19:50 της Παρασκευής 1ης Μαΐου να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο επί της οδού Λάζου στον Βόλο. Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα, ο νεαρός ακινητοποίησε αιφνίδια το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Ο κατηγορούμενος, ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυρίστηκε ότι είχε κλέψει το όχημα στις 23 Απριλίου προκειμένου «να μπορεί να κινείται στην πόλη», χωρίς ωστόσο να έχει δίπλωμα οδήγησης, όπως αναφέρει το gegonota.news.

Το απόγευμα της 1ης Μαΐου, κατέθεσε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι τον καταδίωκαν αστυνομικοί και πως βγήκε από το όχημα όχι για να τους αποφύγει, αλλά προκειμένου να μπει σε κοντινό σπίτι και να κάνει χρήση ναρκωτικών.

Ο 18χρονος ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και ορκίστηκε πως δεν θα ξανακλέψει.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 18χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές στο παρελθόν για περιπτώσεις κλοπών αλλά και για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος κατέθεσε, μόλις πριν 7 μήνες είχε αποφυλακιστεί, υπό τον όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα.

Σημειώνεται πως, δεδομένου ότι η κλοπή πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου, σε βάρος του 18χρονου σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για αυτή την πράξη, ενώ το σημερινό δικαστήριο αφορούσε μόνο την πράξη της απείθειας.