29/03/2026

Συναγερμός στο Ντέρμπι: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς, επτά τραυματίες – Τα νεότερα από την αστυνομία

Επτά άνθρωποι “τραυματίστηκαν σοβαρά” στη Βρετανία όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς χθες, Σάββατο, το βράδυ στο κέντρο της πόλης Ντέρμπι, στην κεντρική Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. “Οι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αντιθέτως με τις εικασίες στο διαδίκτυο, κανένας δεν πέθανε”, σημείωσε η

Βρετανία: Kυρώσεις εναντίον Ρώσων που συνδέονται με τις απαγωγές παιδιών από την Ουκρανία

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο του Ντέρμπι, στην καρδιά της Αγγλίας, χθες το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, τραυματίζοντας επτά άτομα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επτά τραυματίες υφίστανται σοβαρά τραύματα, ωστόσο η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Διέψευσε επίσης τις αρχικές εικασίες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα ινδικής καταγωγής στο κέντρο της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου εξήντα χιλιόμετρα βόρεια του Μπέρμινγχαμ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση.

Η αστυνομία προσπάθησε να καθησυχάσει το κοινό, δηλώνοντας: “Αν και γνωρίζουμε ότι είναι κάτι που προκαλεί ανησυχίες, θα θέλαμε να καθησυχάσουμε τον κόσμο ότι δεν πιστεύουμε πως εξακολουθεί να υφίσταται δημόσιος κίνδυνος”.

Κάθε άτομο που διαθέτει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές. Η αστυνομία τόνισε ότι η έρευνα βρίσκεται σε “προκαταρκτικό” στάδιο και απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με πιθανά κίνητρα ή αν πρόκειται για προμελετημένη ενέργεια.

Το όχημα που προκάλεσε τον τραυματισμό των επτά πεζών, ένα μαύρο Suzuki Swift, έπεσε πάνω τους περίπου στις 21:30 τοπική ώρα του Σαββάτου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Royal Derby Hospital και στο Queen’s Medical Centre, το οποίο βρίσκεται στην κοντινή πόλη του Νότινγχαμ.

Η βουλευτής του Βορείου Ντέρμπι, Κάθριν Άτκινσον, εξέφρασε τη βαθιά της συγκίνηση μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας: “Ακολουθήστε τις συστάσεις της αστυνομίας και αποφύγετε τον τομέα. Όποιος διαθέτει πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσει (με την αστυνομία) το συντομότερο δυνατό”.