13/10/2025

Βρετανία: Μαζικές Συλλήψεις Διαδηλωτών από την Αστυνομία του Λονδίνου σε Εντυπωσιακή Επιχείρηση

Δεκάδες υποστηρικτές της απαγορευμένης φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης Palestine Action συνελήφθησαν σήμερα στο Λονδίνο, ενώ διαδήλωναν παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας και της κυβέρνησης να ματαιώσουν τη συγκέντρωση, μετά τη χθεσινή θανάσιμη επίθεση σε συναγωγή στο Μάντσεστερ. Η επίθεση στο Μάντσεστερ, που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, είχε ως δράστη έναν συριακής καταγωγής Βρετανό, τον οποίο

Βρετανία: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα

Δεκάδες Συλλήψεις Υποστηρικτών της Palestine Action στο Λονδίνο

Σήμερα, εκατοντάδες υποστηρικτές της απαγορευμένης οργάνωσης Palestine Action συνελήφθησαν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας και των κυβερνητικών αρχών να ακυρώσουν τη συγκέντρωση. Η διαμαρτυρία αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την τραγική επίθεση που σημειώθηκε χθες σε συναγωγή στο Μάντσεστερ.

Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και ο δράστης ήταν ένας Βρετανός με καταγωγή από τη Συρία, τον οποίο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνδέει με εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ιδέες. Αντικείμενο των ερευνών είναι ότι η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον ύποπτο.

Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ ενώ σχεδίαζαν πανό υπέρ της Palestine Action,μιας οργάνωσης που είχε τεθεί υπό απαγόρευση το περασμένο καλοκαίρι μετά από επιθέσεις μελών της σε στρατιωτική αεροπορική βάση. Σε άλλο περιστατικό, έξι άτομα συνελήφθησαν στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ κοντά στο κοινοβούλιο όταν ανάρτησαν πανό που προωθούσαν την οργάνωση.

Nωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέδωσε έκκληση για ψυχαιμία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού προς την εβραϊκή κοινότητα και αναφέροντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εντάσεις ή διχασμούς. Όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση χειροκρότησαν τους συλληφθέντες ενώ κάποιοι φώναζαν στους αστυνομικούς «Ντροπή σας».