22/03/2026

Σύλληψη 30χρονου στον Ζωγράφο από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για ναρκωτικά και εκρηκτικά

Στη σύλληψη ενός 30χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του Ζωγράφου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Ζωγράφου: Συνελήφθη 30χρονος – Η ανακοίνωση της

Σύλληψη 30χρονου στον Ζωγράφο από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για ναρκωτικά και εκρηκτικά

Σύλληψη 30χρονου στον Ζωγράφο
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη ενός 30χρονου άνδρα στην περιοχή του Ζωγράφου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επιχειρήσεων κατά της παραβατικότητας.
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τη νομοθεσία που διέπει τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη
Η σύλληψη έγινε τις βραδινές ώρες της 16ης Μαρτίου 2026, στον Ζωγράφο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο 30χρονος ημεδαπός αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζωγράφου/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α.

Η στιγμή της σύλληψης
Κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 30χρονο και τον προσέγγισαν για έλεγχο. Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ο άνδρας απέρριψε στο οδόστρωμα μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε 6,5 γραμμάρια κάνναβης (γνωστή ως «σοκολάτα»). Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζωγράφου, το οποίο ανέλαβε την προανακριτική διαδικασία.

Κατασχέσεις από την οικία και την κατοχή του
Σε έλεγχο που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντος, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

  • 208,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 14 χάπια Ecstasy
  • Μια ζυγαριά ακριβείας
  • Ένας μεταλλικός τρίφτης
  • 2 κροτίδες
  • Ένα κινητό τηλέφωνο
  • Το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.