16/06/2024

Χαλάνδρι: Επίθεση Ρομά σε περιπολικό της ΕΛΑΣ – Χρειάστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να το ανακτήσουν

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι για την ανάκτηση περιπολικού, έπειτα από επίθεση Ρομά έξω από καταυλισμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά από σήμα για διατάραξη που ελήφθη από το Κέντρο Επιχειρήσεων, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίου έφτασε έξω από τον καταυλισμό Ρομά στην οδό Σαρανταπόρου.

Χαλάνδρι: Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν το περιπολικό λόγω της επίθεσης που δέχτηκαν
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το περιπολικό δέχθηκε επίθεση με πέτρες και ξύλα από άτομα του καταυλισμού. Οι δύο αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν στο σημείο και δεν μπορούσαν να απεμπλακούν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το περιπολικό.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός, λαμβάνοντας μέτρα κάλυψης και αυτοπροστασίας, κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ζήτησε ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής και της ΟΠΚΕ. Εντόπισαν τους συναδέλφους τους και κατάφεραν και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Επόπτης της ΔΙΑΣ τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο περιπολικό
Ο επόπτης της ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ, έφτασε στο ακινητοποιημένο περιπολικό, το έθεσε σε λειτουργία και το απομάκρυνε από το σημείο που βρίσκονταν οι νεαροί Ρομά, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, ενώ στο περιπολικό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Κατόπιν, συνελήφθησαν τρία άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, οδηγήθηκαν στις δικαστικές Αρχές και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.