Πε. Οκτ 22nd, 2020

Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά στο Κουκάκι – Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένας εκ των τριών εμπλέκεται στην απαγωγή του εφοπλιστή Μυλωνά, ενώ οι δύο σχετίζονται με ενέργειες της Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Από το 2013 έως το 2018 η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών έχει πραγματοποιήσει εννέα χτυπήματα, χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ, ρουκέτες, ακόμα και βόμβες μεγάλης ισχύος. Από τις εννέα ενέργειες, η μία (στις 12 Δεκεμβρίου του 2016) στο υπουργείο Εργασίας ήταν αποτυχημένη. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2017, τοποθέτησαν βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank, επί της οδού Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία και εξερράγη και προκάλεσε ζημιές, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου τοποθέτησαν βόμβα μεγάλης ισχύος και πυροβόλησαν εναντίον του σκοπού μία φορά, στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως. Τελευταίο γνωστό χτύπημα ήταν αυτό εναντίον του ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο, τον Δεκέμβριο του 2018.

Έρευνες στα σπίτια

Στο μικροσκόπιο των αρχών είχαν μπει αρκετά σπίτια – γιάφκες και χτες το απόγευμα η Αστυνομία προχώρησε στη μεγάλη επιχείρηση.

Συνολικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε σε επιχείρηση σε μία αποθήκη και τέσσερα σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα, χτες έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι και εκεί συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας, επίσης γνώριμος της Αστυνομίας και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το σπίτι στο Κουκάκι θεωρείται η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος που συνελήφθη είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι πριν από ένα χρόνο, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου, με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι φέρεται να είχε εκδώσει το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Έχουν βρεθεί πολλοί υπολογιστές στα τέσσερα σπίτια, usb στα οποία γίνεται ανάσυρση στοιχείων για τυχόν προκηρύξεις της ομάδας «Λαϊκών Αγωνιστών».

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.