30/09/2023

Ν. Ηράκλειο: Από το 2020 κάθε νέο παιδί που γεννιέται θα παίρνει «μποναμά» 1.000 ευρώ από τον Δήμο!

Χίλια ευρώ σε κάθε οικογένεια Ηρακλειωτών που θα κάνει το πρώτο της παιδί από το 2020 και μετά θα δίνει ως εφάπαξ βοήθημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Αυτό προβλέπεται στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη νέα χρονιά, ο οποίος εγκρίθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Το μέτρο εντάσσεται, με εισήγηση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, στον οικονομικό προγραμματισμό του Δήμου ξεκινώντας από το 2020 «και για όσο, τουλάχιστον, εμείς θα είμαστε στην δημοτική αρχή», όπως τόνισε ο ίδιος.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια στο ξεκίνημά τους να δημιουργήσουν οικογένεια και να δώσουμε κίνητρο στις μελλοντικές οικογένειες της πόλης που δυσκολεύονται οικονομικά να κάνουν παιδιά. Να μεγαλώσει έτσι το Ηράκλειο, να μεγαλώσει όλη η Ελλάδα, να στηρίξουμε το μέλλον της πόλης μας», συμπλήρωσε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία της χορήγησης του βοηθήματος (κριτήρια, αιτήσεις, δικαιολογητικά) θα ανακοινωθούν με την έναρξη της νέας χρονιάς.

«Με αυτό το βοήθημα συνεχίζουμε την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μας για να στηρίξουμε ουσιαστικά και με πράξεις τους  δημότες, στην καθημερινότητά τους. Και συνεχίζουμε να προσπαθούμε με στόχο τη στήριξη των νοικοκυριών του Δήμου Ηρακλείου σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, πέντε χρόνια τώρα που είμαστε δημοτική αρχή. Η εμπιστοσύνη, αλλά και η στήριξη των δημοτών μας σε κάθε μας δράση, σε κάθε μας παρέμβαση, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε  να προσπαθούμε -εμένα, τους συνεργάτες και ασφαλώς όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Είστε η δύναμή μας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό» ανέφερε ο κ. Μπάμπαλος και πρόσθεσε:

«Η εμπιστοσύνη σας είναι η δύναμη που μας κάνει να προσπαθούμε περισσότερα για εσάς, ώστε να καταφέρουμε από το 2015 τη μείωση σε όλες τις κλίμακες των τροφείων για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ενώ, την ίδια χρονιά, διευρύναμε τις απαλλαγές και μειώσαμε τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

»Αφού κατορθώσαμε να εξορθολογήσουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, το 2018 κάναμε την πρώτη μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 10% για τις οικίες, κατά 7% στον ΦΗΧ, 50% των τελών που καταβάλλονται για τις υπόγειες αποθήκες των κατοικιών και 12% στα τέλη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων.

»Το 2019  προχωρήσαμε σε δεύτερη διαδοχική μείωση εκ νέου κατά 10% στα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και 6% για τα καταστήματα και τις επαγγελματικές χρήσεις. Ενώ, το 2020 κάνουμε τρίτη συνεχόμενη μείωση στη δημοτική φορολογία, 5% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, στην πρόβλεψη του νέου προϋπολογισμού».

«Και συνεχίζουμε», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, «με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, θέληση και αποφασιστικότητα, δύναμη από την αποδοχή και τη στήριξή σας και διάθεση προσφοράς για το Ηράκλειο και τους Ηρακλειώτες, ώστε το Ηράκλειο να είναι κάθε μέρα η πόλη που αξίζει να ζεις».