19/06/2024

Συνάντηση Πατούλη με τον Αττικάρχη της ΕΛ.ΑΣ. & τον Διοικητή Ασφάλειας Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δέχθηκε στο γραφείο του στην Περιφέρεια,  τον Αττικάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Ψωμά και τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Π. Τζεφέρη, οι οποίοι του ευχήθηκαν μία καλή και δημιουργική θητεία.

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος και τις τελευταίες επιτυχημένες επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ στην Αχαρνών που τελούσαν υπό κατάληψη, εξήρε το έργο της Αστυνομίας και τις προσπάθειες που καταβάλλει το στελεχιακό της δυναμικό, παρά την έλλειψη μέσων, στην προσπάθεια θωράκισης της ασφάλειας των πολιτών.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο την βέλτιστη διασφάλιση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιήσει οριζόντιες δράσεις σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου και υπογράμμισε πως θα δοθεί έμφαση σε προγράμματα ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Επιπρόσθετα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του φωτισμού στο λεκανοπέδιο αλλά και οι ελλείψεις προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα κυρίως της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, ανανέωσης του στόλου των οχημάτων και αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να μπορούν οι Αστυνομικοί να επιτελούν το έργο τους, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Για εμάς, τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα μας. Σε συνεργασία με την Αστυνομία θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις για να γίνει η Αττική μας πιο ασφαλής και να αποκτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων. Η Αττική περνάει σε μία νέα περίοδο δημιουργικότητας και επανεκκίνησης».