13/04/2024

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο Δ. Μουλιάτο και αντιπροσωπεία μελών της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Με τον Πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και αντιπροσωπεία μελών της Ομοσπονδίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Στη συνάντηση μετείχε και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Β. Καπερνάρος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η πάταξη του παρεμπορίου, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, αλλά και δράσεις που θα
συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών.
Έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ανάγκης ενίσχυσης της ανταποδοτικών στις εισφορές των πωλητών, υπηρεσιών από την Περιφέρεια με προτεραιότητα σε παρεμβάσεις και υποδομές που σχετίζονται με τη φύλαξη, τη διαγράμμιση και τη σήμανση στις λαϊκές αγορές.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Μουλιάτος εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Πατούλη και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι θα είναι στο πλευρό του στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της νέας Διοίκησης είναι να υποστηριχθούν έμπρακτα οι Λαϊκές αγορές με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. «Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να εισπράττουμε χρήματα.
Θα εστιάσουμε στην ανταπόδοση υποστηρικτικών υπηρεσιών, μέσω υποδομών και παρεμβάσεων, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αγορών και την προστασία της υγείας των πολιτών», ανέφερε.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της βελτίωσης της εικόνας των αγορών προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές, στα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι κοινός στόχος είναι να λειτουργούν με
διαφάνεια ώστε να μην θίγονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Σχετικά με τη σειρά αιτημάτων που του τέθηκαν από πλευράς της Ομοσπονδίας, διαμήνυσε ότι θα εξεταστούν ενδελεχώς και όπου απαιτείται θα διεκδικήσουν λύσεις, από κοινού από τη νομοθετική εξουσία.
«Μας ενδιαφέρει να μπει μία τάξη προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών αλλά και την προστασία του καταναλωτή. Θέλουμε τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές να νιώθουν ότι είμαστε σύμμαχοι τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα
συνεργαστούμε με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των λαϊκών αγορών, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κρίκο της εμπορικής δραστηριότητας των τοπικών κοινωνιών».