15/03/2026

Κυριάκος Βελόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει κεντρική πολιτική «ληστείας» του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου στην Κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εβδομαδιαία ανασκόπηση. Βελόπουλος κατά κυβέρνησης για υποκλοπές, οικονομία και ασφάλεια Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σε σημερινή δήλωσή του υποστηρίζει ότι «Την ώρα που η Ελλάδα έχει καταστεί παγκοσμίως παράδειγμα προς αποφυγή για τον πληθωρισμό αισχροκέρδειας, που μαστίζει τους

Κυριάκος Βελόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει κεντρική πολιτική «ληστείας» του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης

Αιχμηρή απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Βελόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκλοπές, οικονομική αδυναμία και έλλειψη ασφάλειας

Σε σημερινή του δήλωση, ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστηρίζει ότι «ενώ η Ελλάδα αποτελεί παγκοσμίως αρνητικό παράδειγμα λόγω του πληθωρισμού αισχροκέρδειας, που ταλαιπωρεί τους Έλληνες εδώ και 6 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να αποδίδει την κατάσταση σε «ξενόφερτη ακρίβεια»».

Προσθέτει ότι «η πραγματικότητα είναι πως η ληστεία του ελληνικού λαού αποτελεί κεντρική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο τη χρηματοδότηση των δημοσίων ταμείων που αδειάζουν οι «γαλάζιες ακρίδες». Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για σημαντική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

Επιμένει ο Βελόπουλος: «Στον Πρίνο βγάζουμε σήμερα πετρέλαιο από την ιστορία του Παπαδόπουλου – Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δημοκράτης;»

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Την ώρα που η Ελλάδα έχει καταστεί παγκοσμίως παράδειγμα προς αποφυγή για τον πληθωρισμό αισχροκέρδειας, που μαστίζει τους Έλληνες εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια, ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για «ξενόφερτη ακρίβεια». Η αλήθεια είναι ότι η ληστεία του Ελληνικού λαού αποτελεί κεντρική πολιτική της ΝΔ, για να γεμίζει τα δημόσια ταμεία που αδειάζουν οι γαλάζιες ακρίδες. Γι’ αυτό και δεν υιοθετεί την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα».

«Μνημείο θράσους η αναφορά Μητσοτάκη στην αναγκαιότητα ένταξης της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας»

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Βελόπουλος: «Η Κύπρος είναι Ελλάδα και θα πρέπει το ενιαίο αμυντικό δόγμα να εφαρμοστεί»

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «αποτελεί μνημείο θράσους η αναφορά Μητσοτάκη στην αναγκαιότητα ένταξης της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας. Όταν του παραδώσαμε εντός κοινοβουλίου τη σχετική μελέτη από ειδικούς, για τη λειτουργία πυρηνικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα, εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια, μας αποκαλούσε «σαχλαμάρες» και «ψεκασμένους»! Ακριβώς όπως έκανε και για τις εξορύξεις πετρελαίου, τις οποίες απέρριπτε μετὰ βδελυγμίας!».

Ενώ προσθέτει ότι: «Εφόσον σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης ομολογεί την ανικανότητά του και ότι η Ελληνική Λύση είχε δίκιο σε όλες τις προτάσεις, ας παραιτηθεί ώστε να τις υλοποιήσουμε εμείς προς όφελος της Ελλάδας και των Ελλήνων».

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • Επιστήμονες ανακαλύπτουν κλιματικό «παλμό» 5.000 ετών κρυμμένο στον αρχαίο κόσμο του «θερμοκηπίου» της Γης
  • Ελένη Γιαννατσούλια: Έχω πει στον Γιώργο Μαζωνάκη πως είναι ο εκλεκτός του Θεού
  • Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 40 πρόβατα από στάνη και διέλυσαν εγκαταστάσεις – «Για μένα αυτό ήταν χαριστική βολή» λέει ο κτηνοτρόφος
  • Βρετανικά Typhoon και F-35 σε αποστολή στην Κύπρο και άλλα τέσσερα κράτη

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη ροή ειδήσεων του webreporter.