22/05/2026

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: «Γιατροί με «φακελάκι» δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ – Μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριπτώσεις»

Για την υπόθεση του αναισθησιολόγου, που φέρεται να ζήτησε φακελάκι από ασθενή, στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στου ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε καταγγελθεί για “φακελάκι” το 2018. Η τότε διοίκηση του νοσοκομείου δεν του επέβαλε ποινή, ούτε και η τότε διοίκηση της

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: «Γιατροί με «φακελάκι» δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ – Μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριπτώσεις»

«Στην εποχή τη δική μας, το μήνυμα που στέλνω είναι πολύ σαφές: “Όποιος γιατρός συλλαμβάνεται με φακελάκι, δεν έχει θέση στο ΕΣΥ”. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε αμετάκλητες καταδίκες ούτε τίποτα. Αν σε πιάσουν επ’ αυτοφώρω με φακελάκι, θα φύγεις από το ΕΣΥ».

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του αναισθησιολόγου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Ο ίδιος έχει πει ακατανόητα πράγματα. Ότι είναι ασθενής, ότι το έκανε για να τα δώσει στους βοηθούς του, ότι σε λίγο καιρό παίρνει σύνταξη, ότι δεν το έκανε ακριβώς έτσι, και άλλα διάφορα πράγματα χωρίς ουσία. Η πράξη υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο. Δεν υπάρχει ζήτημα. Εφόσον αποδέχεται ότι το βίντεο είναι αληθινό, ότι πήρε χρήματα, και τα ζήτησε από μία γυναίκα στο φορείο πριν μπει στο χειρουργείο, είναι εξοργιστικό να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τον πόνο ενός ανθρώπου».

Αναφορικά με την πιθανότητα ο συγκεκριμένος γιατρός να επιστρέψει στη θέση του, λόγω καθυστερήσεων σε συγκεκριμένες υποθέσεις, ο υπουργός Υγείας ήταν κατηγορηματικός: «Στη θητεία μου, όσοι γιατροί έχουν πιαστεί με “φακελάκι”, έχουν απολυθεί. Μόλις προχθές απολύσαμε έναν από το Ιπποκράτειο, ο οποίος μάλιστα παραιτήθηκε πριν τον απολύσουμε. Έφυγε από το ΕΣΥ διότι καταδικάστηκε πρωτοδίκως. Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο είμαι εγώ υπουργός Υγείας, να ανεχτώ τέτοιες συμπερι­φορές».

«Έχω δώσει στους γιατρούς του ΕΣΥ το δικαίωμα να ασκούν παράλληλα ιδιωτικό έργο. Τώρα που μιλάμε, με τη νομοθεσία που ψηφίσαμε για την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών των γιατρών, στις φορολογικές τους δηλώσεις οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν αύξηση εισοδήματος – μέσω της μείωσης της φορολογίας – από 6.000 έως 12.000 ευρώ. Άρα, τους έχουμε δώσει και αύξηση στις αποδοχές τους και το δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό έργο. Δεν έχουν καμία δικαιολογία να ζητούν «φακελάκι»», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.