24/05/2026

Σοβαρές Καταγγελίες στη Ρόδο: Οδηγός BMW φέρεται να ζήτησε την καταστροφή δεδομένων μετά από φονικό τροχαίο

Το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο, που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη, εξακολουθεί να προκαλεί σοκ και οργή, καθώς νέα στοιχεία και καταγγελίες έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση και τη στάση του 44χρονου οδηγού της BMW. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, απόφαση

Σοβαρές Καταγγελίες στη Ρόδο: Οδηγός BMW φέρεται να ζήτησε την καταστροφή δεδομένων μετά από φονικό τροχαίο

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο, που οδήγησε στον θάνατο μητέρας και κόρης, συνεχίζει να προκαλεί έντονα συναισθήματα, καθώς νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συμπεριφορά του 44χρονου οδηγού της BMW.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση μετά την απολογία του, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους οικείους των θυμάτων, ενώ η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ρόδος: Καταγγελίες για απόπειρα αλλοίωσης στοιχείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές διερευνούν σοβαρές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 44χρονος φέρεται να επιχείρησε να αποκτήσει πρόσβαση στο κατασχεμένο όχημά του. Το αυτοκίνητο, που βρίσκεται σε μάντρα εταιρείας οδικής βοήθειας, αναμένει δικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε αρχικά με οδηγό της οδικής βοήθειας, ζητώντας του να προβεί σε ενέργειες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν δεδομένα από τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο της BMW. Ο εργαζόμενος φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Μια ημέρα αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε νέα προσπάθεια προσέγγισης δεύτερου οδηγού της ίδιας εταιρείας, μέσω τρίτου προσώπου. Ως δικαιολογία προτάθηκε η ανάγκη λήψης φωτογραφιών του οχήματος, ωστόσο καταγγέλλεται ότι ο πραγματικός σκοπός ήταν η πρόσβαση στο αυτοκίνητο και πιθανή αλλοίωση κρίσιμων στοιχείων.

Ρόδος: «Η BMW πέρασε με κόκκινο και υπερβολική ταχύτητα»

Παράλληλα, νέα μαρτυρία σχετικά με το φονικό τροχαίο στη Ρόδο επιβαρύνει τη θέση του 44χρονου οδηγού.

Ο Λούκας, Γερμανός τουρίστας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύγκρουσης, μιλώντας στο Live News, περιέγραψε τις στιγμές πριν το δυστύχημα.

«Καθώς περπατούσα, άκουσα ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ακουγόταν σαν ο οδηγός να επιτάχυνε έντονα, με δυνατούς θορύβους από τη μηχανή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδαμε το αυτοκίνητο να περνάει με υπερβολική ταχύτητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φωτεινός σηματοδότης στην πορεία της BMW ήταν κόκκινος, όμως το όχημα συνέχισε την πορεία του χωρίς να σταματήσει.

Ρόδος: «Οι δύο γυναίκες δεν έφταιξαν σε τίποτα»

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τη στιγμή της σύγκρουσης, τονίζοντας ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες κινούνταν κανονικά.

«Η BMW που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημά τους. Η σύγκρουση ήταν εξαιρετικά σφοδρή. Το αυτοκίνητο των δύο γυναικών εκτοξεύτηκε στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε με δύναμη στο οδόστρωμα», είπε.

Εκτίμησε ότι η BMW κινούνταν με ταχύτητα περίπου 120 έως 140 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το όριο στο συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 80 χιλιόμετρα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο οδηγός της BMW παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη. Οι δύο γυναίκες έστριψαν με πράσινο, πήγαιναν κανονικά, δεν έκαναν τίποτα λάθος», υποστήριξε.

Τέλος, ανέφερε ότι η αστυνομία έφτασε περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ενώ το ασθενοφόρο χρειάστηκε 15 με 20 λεπτά για να φτάσει στο σημείο της τραγωδίας.