26/05/2026

Επιβεβαιωμένη η Παράταση της Επιδότησης Ντίζελ για τον Ιούνιο: Φθηνότερο Κατά 30 Λεπτά!

Την παράταση της επιδότησης του ντίζελ και για τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στην  εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο. «Η επιδότηση του ντίζελ επεκτείνεται και για τον Ιούνιο, με 15 λεπτά, θα το κρατήσει φθηνότερο κατά 30 λεπτά σε σχέση με Μάρτιο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   «Εμείς στηρίζουμε το εισόδημα σε έκτακτες κρίσεις και

Στα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και το ντίζελ, πάνω από 100 ευρώ η μεγαβατώρα ενέργειας – Οι τιμές ανεβαίνουν

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση της επιδότησης στο ντίζελ και για τον μήνα Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τοποθέτησής του στο υπουργικό συμβούλιο. Η νέα αυτή ρύθμιση, ύψους 15 λεπτών, αναμένεται να διατηρήσει την τιμή του καυσίμου 30 λεπτά χαμηλότερα σε σύγκριση με τα επίπεδα του Μαρτίου.

«Στηρίζουμε το εισόδημα σε περιόδους έκτακτων κρίσεων και προωθούμε μεταρρυθμίσεις που κατοχυρώνουν την πρόοδο της χώρας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη των πολιτών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά παιδί για τις οικογένειες θα καταβληθεί στα τέλη Ιουνίου.

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία της σταθερότητας και της ασφάλειας, ιδίως σε περιόδους αβεβαιότητας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σχολίασε τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών από τον Αλέξη Τσίπρα και τη Μαρία Καρυστιανού. «Βλέπουμε την εξαγγελία νέων κομμάτων, με νέους ή παλιούς πρωταγωνιστές που εμφανίζονται με διαφορετικό προσωπείο, ενώ η δημόσια παρουσία τους είναι ήδη γνωστή», ανέφερε.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Θεσμικές, δήθεν, δυνάμεις χάνουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους, βυθιζόμενες σε μια πολιτική σύγχυση, όπου κοινό σημείο αναφοράς αποτελεί η καταγγελία της κυβέρνησης. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν υπερψήφισε την παραμονή του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Διαβάστε επίσης:

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Σπίτι μου» με το «Σπίτι Μου ΙΙΙ» – Τον Ιούνιο το επίδομα των 150 ευρώ ανά παιδί
  • Συγκράτηση των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια, επιδοτήσεις και πλαφόν στα υγρά καύσιμα
  • Πόσο αυξήθηκαν τα καύσιμα: Συγκρατημένο το ντίζελ, αλλά η βενζίνη πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News