Δίκη Τεμπών: Το Ελληνικό Δημόσιο Διευκρινίζει τον Σκοπό της Παράστασής του για Θετική Συμβολή στη Δικαιοσύνη
Επί της εισαγγελικής πρότασης τοποθετήθηκε για το ελληνικό Δημόσιο, το μεσημέρι της Τετάρτης (3/6) η δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς η δίκη για τα Τέμπη συνεχίζεται. Η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την δίκη, πρότεινε την Τρίτη να μη γίνει δεκτή η παράσταση του ελληνικού Δημοσίου που στρέφεται αποκλειστικά κατά των τριών σταθμαρχών απογευματινής-βραδινής βάρδιας και
Σημαντικές εξελίξεις στη δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών:
Το μεσημέρι της Τετάρτης (3/6), η δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκπροσωπώντας το ελληνικό Δημόσιο, τοποθετήθηκε επί της εισαγγελικής πρότασης, καθώς η πολύκροτη δίκη για τα Τέμπη συνεχίζεται. Μετά την εισαγγελική πρόταση της Τρίτης, η οποία πρότεινε να μην γίνει δεκτή η παράσταση του ελληνικού Δημοσίου, η οποία στρέφεται αποκλειστικά κατά των τριών σταθμαρχών απογευματινής-βραδινής βάρδιας αλλά και του τότε προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων συγγενών θυμάτων, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους.
Σήμερα, για πρώτη φορά μετά την εισαγγελική πρόταση, το ελληνικό Δημόσιο έλαβε τον λόγο. Η εκπρόσωπός του, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τόνισε αρχικά πως «ο μόνος σκοπός είναι να συμβάλουμε θετικά στην διαλεύκανση της υπόθεσης». Επισήμανε ότι η επιλογή του Δημοσίου να δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον των τεσσάρων αυτών προσώπων οφείλεται στο ότι το Δημόσιο τους θεωρεί «πυρήνα του συγκεκριμένου εγκλήματος». Κατέστησε δε σαφές, όπως τόνισε, ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά απόφαση για την ενοχή ή μη των υπολοίπων κατηγορουμένων.
Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι «το Δημόσιο δεν είναι κατηγορούμενο στη δίκη» και ότι ο απώτερος στόχος είναι η συνεισφορά στην «αποκατάσταση της δικαιοσύνης».
Οι τοποθετήσεις των συνηγόρων βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά από σύντομη διακοπή.
