Εντυπωσιακή πρεμιέρα προετοιμασίας για το Βέλγιο: Θρίαμβος 5-0 επί της Τυνησίας, ενώ ο Καναδάς παραχώρησε ισοπαλία
Το Βέλγιο ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο την προετοιμασία του ενόψει του Μουντιάλ 2026 , επικρατώντας με το εμφατικό 5-0 της Τυνησίας στις Βρυξέλλες. Οι “κόκκινοι διάβολοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, δημιούργησαν πληθώρα ευκαιριών και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους με μία επιβλητική εμφάνιση στο τελευταίο τους φιλικό πριν από τη σέντρα της διοργάνωσης. Διαβάστε: Διεθνή
Βέλγιο: Επιβλητική εμφάνιση στην τελευταία πρόβα για το Μουντιάλ 2026
Βρυξέλλες – Το Βέλγιο ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο την προετοιμασία του για το Μουντιάλ 2026, επικρατώντας με το εμφατικό 5-0 της Τυνησίας στις Βρυξέλλες. Οι “κόκκινοι διάβολοι” επέδειξαν πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους με μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο τελευταίο τους φιλικό πριν την έναρξη της διοργάνωσης.
Διαβάστε επίσης:
Διεθνή φιλικά: “Καθάρισε” για την Ουγγαρία ο Βάργκα με δύο γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Φινλανδίας
Διεθνή φιλικά: Καταιγιστικό Βέλγιο, πέταγε “φωτιές” κόντρα στην Τυνησία
Το σκορ άνοιξε στο 28ο λεπτό ο Τροσάρ, αξιοποιώντας άψογα την ασίστ του Ντοκού. Στο 53ο λεπτό, το 2-0 διαμορφώθηκε όταν ο Τίλεμανς έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Ντε Κετελάρε βρήκε δίχτυα με κεφαλιά. Η Τυνησία πλησίασε τη μείωση στο 58ο λεπτό, όμως η προσπάθεια του Ατσουρί κατέληξε στο δοκάρι.
Λίγα λεπτά αργότερα, στο 62ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκάμπρι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που διευκόλυνε περαιτέρω το έργο των Βέλγων. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, με τους Ντε Μπρόινε (65′), Λουκεμπάκιο (85′) και Ράσκιν (87′) να διαμορφώνουν το τελικό 5-0.
Στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ, το Βέλγιο θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά την Αίγυπτο, το Ιράν και τη Νέα Ζηλανδία. Η Τυνησία, από την πλευρά της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Σουηδία, την Ιαπωνία και την Ολλανδία.
Καναδάς: Αήττητος στο τέλος της προετοιμασίας με ισοπαλία κόντρα στην Ιρλανδία
Σε ένα ακόμη σημαντικό φιλικό που διεξήχθη τα ξημερώματα, ο Καναδάς και η Ιρλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι Καναδοί, οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως συνδιοργανωτές, ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους αήττητοι, μετά και τη νίκη με 2-0 επί του Ουζμπεκιστάν.
Ο Καναδάς προηγήθηκε στο 23ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Εουστάκιο, ο Τζέικ Ο’Μπράιεν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας. Η Ιρλανδία ισοφάρισε στο 61ο λεπτό, με τον Ογκμπένε να σκοράρει στην επαναφορά έπειτα από πέναλτι του Πάροτ, το οποίο είχε αρχικά αποκρούσει ο τερματοφύλακας Κρεπό.
Ο Καναδάς θα αγωνιστεί στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ απέναντι σε Βοσνία, Κατάρ και Ελβετία, με τους Ελβετούς να θεωρούνται το βασικό φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
