Ανατροπή Απόφασης: Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος Επανήλθε στις Φυλακές Κορυδαλλού
Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, μετά την ανατροπή της απόφασης που είχε επιτρέψει την αποφυλάκισή του. Το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, το οποίο είχε εγκρίνει το αίτημα αποφυλάκισης του καταδικασμένου ως ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Αυτή η
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς ανατράπηκε η απόφαση που είχε εγκρίνει την προσωρινή του αποφυλάκιση. Το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, το οποίο είχε αρχικά χορηγήσει το αίτημα αποφυλάκισης του Γιωτόπουλου, καταδικασμένου ως ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Η δικαστική αυτή εξέλιξη επέφερε την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την επανεισαγωγή του στη φυλακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος παρουσιάστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού το απόγευμα της Δευτέρας, 15ης Ιουνίου, για να τεθεί εκ νέου υπό κράτηση. Ωστόσο, η άμεση εκτέλεση της απόφασης καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων που αφορούσαν την έκδοση του απαραίτητου νέου εντάλματος κράτησης.
Μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, ο Γιωτόπουλος παρέμεινε υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σήμερα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και εκτοπίστηκε εκ νέου στην ειδική πτέρυγα κράτησης.
