Τέσσερις Συλλήψεις για Εμπρησμούς από Αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία
Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (3/7), από τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια που εκδηλώθηκαν σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία. Στην Ασίνη Αργολίδας συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, όταν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:52 στο Ι.Χ.Φ. όχημά του επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Σε βάρος του επιβλήθηκε και διοικητικό
Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, για τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία.
Στην Ασίνη Αργολίδας, ένας 40χρονος ημεδαπός συνελήφθη όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ι.Χ.Φ. όχημά του στις 13:52, επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Εις βάρος του επιβλήθηκε, επιπλέον, διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.707,03 ευρώ.
Στην Καλαμίτσα Καβάλας, μια 60χρονη αλλοδαπή συνελήφθη, καθώς η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 10:46 από το όχημά της, επεκτάθηκε επίσης σε δασική έκταση.
Στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 59 ετών, σχετικά με πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:22. Η προανάκριση αποκάλυψε πως η φωτιά προκλήθηκε από καλώδιο ηλεκτροδότησης γεώτρησης.
Και οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι έρευνες από τα αρμόδια Α.Κ.Α.Ε.Ε. συνεχίζονται.
Από τις αρχές του έτους έως και τις 3 Ιουλίου 2026, οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν επιβάλει 513 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 619.569,67 ευρώ, και έχουν προχωρήσει σε 155 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, 142 (91,61%) αφορούν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια και 13 (8,39%) από πρόθεση.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και τα Ανακριτικά Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος εντείνουν τους ελέγχους και παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών.
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πυροπροστασίας, αποφεύγοντας κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη, ιδιαιτέρως κατά την αντιπυρική περίοδο.
