22/07/2026

Άδωνις Γεωργιάδης: Απάντηση στον Σαλμά για τη Novartis – «Διάλογος μόνο στα Δικαστήρια για τη σκευωρία»

Απάντηση μέσω ανάρτησης στο Χ έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα όσα είπε ο ανεξάρτητος (και πρώην γαλάζιος) βουλευτής Μάριος Σαλμάς στην τοποθέτησή του στη Βουλή για τον υπουργό Υγείας. Βουλή – Σαλμάς: Να ανοίξει ξανά η υπόθεση Novartis – Καταθέτω στα πρακτικά SMS συναναστροφής του κ. Γεωργιάδη με προστατευόμενους μάρτυρες «Δεν ανοίγω διάλογο εκτός των

Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στον Κυριάκο Βελόπουλο: «Σας λείπει πολιτικό μεγαλείο για να αναγνωρίσετε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης»

Την αδιαλλαξία του να μην ανοίξει διάλογο εκτός των Δικαστηρίων, αναφορικά με την υπόθεση Novartis, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας μέσω ανάρτησής του στο Χ (πρώην Twitter) στα όσα ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή. Ο κ. Σαλμάς, είχε ζητήσει να ανοίξει ξανά η υπόθεση Novartis και κατέθεσε στα πρακτικά SMS που αποδεικνύουν, όπως υποστήριξε, τη συναναστροφή του υπουργού Υγείας με προστατευόμενους μάρτυρες.

«Δεν ανοίγω κανέναν διάλογο εκτός της αίθουσας των Δικαστηρίων, στην έναρξη της σκευωρίας Novartis είχε πρωταγωνιστικό λόγο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η απάντησή του σε όσους αμφισβητούν την ηθική του, θα είναι πάντα η ίδια: θα έρχεται μέσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία «θα αποδώσει στον καθένα μας αυτό που του πρέπει».

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Γεωργιάδης έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Σαλμά για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από δημόσιες καταγγελίες του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή για στημένους διαγωνισμούς. Ο κ. Σαλμάς, από την πλευρά του, είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η μήνυση αφορούσε δηλώσεις του σε συνέντευξη, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο γεγονός που να αφορά τον κ. Γεωργιάδη, και πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι υπήρξε απόπειρα επηρεασμού του προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη από τον κ. Γεωργιάδη, μέσω επικοινωνιών, ζητώντας να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης.

Ο κ. Γεωργιάδης, στην ανάρτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Εγώ δεν είμαι από αυτούς που κάνουν λογοπαίγνια και στέλνουν λουλούδια σε όσους τους λένε κλέφτες, εγώ τους πάω στο σκαμνί διότι δεν έχω απολύτως τίποτε να φοβηθώ και από κανέναν. — Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 22, 2026

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε το νέο γκρουπ των αρχηγών του – Πρώτος ο Ντε Φράι, δεύτερος ο Καλάμπρια

Γερμανία: Έφοδος των αρχών στη Deutsche Bank – Στο στόχαστρο ύποπτες φορολογικές συναλλαγές της Postbank και 10 πρώην στελέχη

Πειραιάς: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της Πυροσβεστικής για τη διαρροή φυσικού αερίου – Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Αγρίνιο – Επιχειρούν και 4 αεροσκάφη

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη
ροή ειδήσεων του webreporter