Φωτιά Πυρπολεί την Πολίχνη Θεσσαλονίκης: Πυροσβεστικές Δυνάμεις Επέτυχαν Άμεσα τον Έλεγχο στο Πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Στο σημείο επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 13 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχε μια υδροφόρα του ΟΤΑ. Όπως έγινε γνωστό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις οριοθέτησαν την πυρκαγιά μέσα σε μία ώρα και στη
Μια πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου στις 03:00, σε χαμηλή βλάστηση στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, στην περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 45 πυροσβέστες, κατανεμημένοι σε δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Διέθεσαν συνολικά 13 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπήρξε και η συνδρομή μιας υδροφόρου του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά εντός μίας ώρας από την έναρξη της επιχείρησης. Στη συνέχεια, προχώρησαν στην πλήρη κατάσβεσή της, αποτρέποντας αποτελεσματικά την επέκτασή της σε παρακείμενες εκτάσεις και σε κατοικημένες ζώνες.
Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, έχει ενεργοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
